Malta, otok sredi Sredozemlja. Ravno dovolj blizu Afrike, da je posončena vse poletje, kljub temu pa ostaja evropska po kulturi in ljudeh, ki jih boste srečali med počitnicami na Malti. Sonce na Malto sije povprečno 3000 ur na leto, kar postavi Malto med najbolj s soncem obsijane evropske destinacije.

Najbolj poznane znamenitosti Malte so glavno mesto Valleta, s svojim čudovitim obzidjem, Blue Cave in starodavnimi templji. Templji, ki jih uradno imenujejo Megalithic Temples of Malta, spadajo tudi na UNESCOv seznam svetovne dediščine in so bili zgrajeni med 3600-3000 pred Kristusom. Predstavljajo najstarejše samostoječe zgradbe na svetu, sama Malta pa je bila naseljena že v času 5000 let pred Kristusom.

Glavno mesto Valleta je poznano predvsem zaradi svojega obzidja, ki je nastal v želji po varovanju pred Turškimi in drugimi vpadi. Obzidje spominja na tisto, ki ga lahko občudujemo v Dubrovniku, velik del pa je tudi obnovljenega.

Med pomembnejše informacije, ki jih potrebujete o Malti spada tudi jezik, na otoku sta uradna namreč dva, Angleščina in Malteški jezik, tako da je pogovor z domačini precej enostaven. Malta tako predstavlja izredno vabljivo destinacijo za vaš dopust.