Tako, pa ste se odločili, da boste odprli svoje podjetje. Pametna odločitev, pomembno pa je, da tudi vnaprej sprejemate pametne odločitve. Denar ni vse, pa čeprav sedaj tako izgleda in varčevanje na vsakem koraku tudi ni vedno najpametnejša odločitev. Veliko novih podjetnikov je prepričanih, da je računovodstvo za njih ena izmed manj pomembnih stvari, za katere morajo skrbeti in se odločijo za najcenejše računovodstvo, ki ga najdejo. Po možnosti še takšno, s katerim se jim ni potrebno ukvarjati vse leto, ampak le ob koncu leta nesejo račune in je to to. Tudi to je ena možnost, vendar ne najbolj pametna.

Računovodski servis, ki ga izberete, mora za vas poleg osnovnega zapisovanja prejetih in izdanih računov narediti še eno izredno pomembno stvar in to je, da poskrbijo da lahko uveljavite vse stroške in si s tem zmanjšate davčno osnovo. To pa lahko naredijo le tako, da vam najprej razložijo kaj vse je potrebno storiti, da boste lahko uveljavili vse stroške. Poleg tega pa morajo te račune, potne naloge ipd. redno pregledovati in spremljati njihovo število in vrednost, tako da veste kje in kako ste.

Kako izbrati najboljše računovodstvo za vaše podjetje? Dva koraka, prvi je, pozanimajte se pri znancih, ki že imajo svoja podjetja, kako in s kom sodelujejo. Tisti, ki so zadovoljni naj vam dajo kontakt. Drugi korak pa je ta, da se, preden izberete računovodjo, oglasite pri njih na pogoovru in tako vidite kdo bo delal za vas in se z njimi tudi posvetujete, kako in kaj.

Če boste sledili tem navodilom, boste izbrali računovodstvo, ki bo delalo za vas in vam bo privarčevalo denar, tako da vam ne bo težko plačati njihovih stroškov.