Egipt je gromozanska država, vendar večina izmed ocenjenih 80 milijonov prebivalcev živi v bližini reke Nil, saj le ta zagotavlja, da je zemlja v okolici rodovitna. Drugi del države predstavlja puščava Sahara, kjer je življenje izredno težko, zato se je več kot polovica vseh prebivalcev Egipta preselilo v urbana naseelja.

Vsekakor je Egipt najbolj poznan po pradavni civilizaciji Faraonov, ki je živela na območju današnjega Egipta in nam je zapustila prav neverjetne “stavbe” piramide v Gizi, ruševine v Tebah in seveda Dolina kraljev v bližini Luksorja, dokazujejo, da naša civilizacija ni edina, ki je zmožna res velikih stvari. Te znamenitosti vabijo veliko število turistov, seveda pa se večina izmed njih odloči, da si bo privoščila tudi nekaj časa na obalah Rdečega morja, zato turizem na teh obalah tudi zaposluje približno 12% egipčanov.

V Egiptu lahko uživate preko vsega leta, tudi kopanje in poležavanje na morju je prijetno vse leto. Rezervirajte Egipt last minute potovanje, ki vas bo za nizko ceno a polno storitev, odpeljalo na Egipčanske plaže in na ogled piramid. Turistične agencije ponujajo avijonske lete iz najrazličnejših letališč, tako iz Slovenije kot iz drugih bližnjih letališč. V kolikor želite še dodatne informacije o zanimivostih Egipta, si oglejte tole stran.