Največji in turistom najbolj poznan ter priljubljen otok Kanarskih otokov je velik približno 1 tisoč kvadratnih kilometrov, na njem pa živi milijon ljudi, kar predstavlja skoraj polovico prebivalcev Kanarskih otokov. Vsako leto se jim pridruži še veliko števili turistov, ki želijo uživati na tem čudovitem otoku. Last minute Tenerife potovanja omogočajo tudi vam, da si privoščite počitek ali zabavo na tem otoku.

Vsi poznamo čudovite plaže, ki jih ponuja ta otok in ostali otoku v tej verigi, hotele, kjer dobite vse kar vam srce poželi in zanimive plaže, kjer se vsak trenutek nekaj dogaja.

Ne poznamo pa drugih zanimivosti teh otokov. Ste vedeli, da ima otok Tenerife najvišjo točko Španije? Ki je poleg tega še na seznamu World Heritage Site, UNESCA? Gre za tretji najvišji vulkan na svetu, poimenovan  El Teide.

Ponavadi si tudi ne predstavljamo, da so na naših počitniških destinacijah tudi vsakdanje stvar, kot je univerza. Na otoku lahko obiskujete Univerzo La Laguna, ki obstaja že od leta 1792 in je tako najstarejša univerza na Kanarskih otokih.

Prvobitni prebivali otoka, imenovani guanches, so otok imenovali Achinet ali Chenet, Kanarski otoki pa so ime dobili, ne po ptičih kanarčkih, kot si marsikdo predstavlja, ampak po izredno nevarnih psih, ki so jih našli na otoku, ko so otok prvič raziskovali.

Preden se odpravite na dopust, si preberite še kaj o Tenerifah.