Postavitev, zasnova in gradnja bazena lahko poteka v različnih izvedbah oziroma z različnimi tehnikami, pri katerih strokovnjaki tudi uporabijo druge materiale. Med najbolj klasične in razširjene izvedbe spada zidana graditev plavalne konstrukcije, ki ima lahko različne obloge, kot je keramika, naravni kamen in stekleni mozaik. Pri tem pa konstrukcija stoji na temelju armiranobetonske plošče.
Načrtovanje in betonska gradnja bazena v specializiranem podjetju Aquagrad iz Iga poteka premišljeno in kakovostno, saj strokovnjaki z izkušnjami postavijo ustrezno armirane stene, izdelajo statični izračun jeklene armature, natančno obdelajo spoje med dnom in stenami z ekspanzijskim trakom ter pri tem tudi upoštevajo vsa tehnološka priporočila.

Gradnja bazena z oblogo Diamond Brite

Klasična zidana gradnja bazena na armiranobetonski plošči zagotavlja optimalno vodotesnost, pri čemer strokovnjaki uporabijo lepilno-polnilne mase. Poleg tega pa je bazenska školjka tudi strukturno trdna in nudi dolgo življenjsko dobo brez pojavljanja razpok zaradi različnih dejavnikov.
Na drugi strani pa lahko videz plavalne konstrukcije popestrimo z različnimi oblogami, med katerimi je najbolj priljubljena Diamond Brite, ki je izdelana iz cementne osnove in naravnih granulatov peskov. Nedrsečo oblogo nanesejo na armirano betonsko školjko, kjer se posuši in kmalu razkrije svoje barve.

Gradnja bazena

Gradnja bazena, ki je izdelan iz segmentov

Večji in manjši poliestrski bazenčki so izdelani iz segmentov, kar pomeni, da lahko izbiramo med poljubnimi oblikami in dimenzijami. Prav tako se segmenti sestavljajo na kraju izgradnje konstrukcije. To je še posebej uporabno, če gradnja bazena poteka v notranjih prostorih, kjer strokovnjaki spajajo tipske gradnike z lepljenjem plasti.
Postopek laminiranja vogalnikov ter ravnih in zaokroženih elementov za stene in stopnišča zagotavlja vodotesen in trajen spoj med tipskimi gradniki. Ko so nameščene vse instalacije pa se školjko zasuje z mešanico peska in cementa.

Gradnja bazena, ki je izdelan iz zidanih kvadrov

Školjka je lahko izdelana tudi iz kvadrov ali pa elementov iz trdega polistirena, ki se zapolnijo z betonom, kar daje konstrukciji dodatno mehansko trdnost in obliko ter zagotavlja vodotesnost z dodano oblogo.
Zidana gradnja bazena Liner v podjetju Aquagrad poteka z izpopolnjeno tehniko polaganja obloge, pri čemer pod oblogo položijo dezinfekcijski poliestrski flic, ki se velikokrat uporablja v javnih kopališčih, saj daje prijetno mehak občutek.