Različni kabli oziroma žice so sestavni del inštalacij v vsakem objektu. Brez njih si inštalacij danes sploh ne moremo predstavljati, saj so povezovalni člen med virom električne napetosti in uporabnikom, kabli pa se uporabljajo tudi za vzpostavitev internetne povezave. Ne glede na to, za kaj se kabli uporabljajo, jih je potrebno ustrezno napeljati po objektu, pri čemer nam je lahko v veliko pomoč kabelske police in povezovalni elementi.

Kabelska polica je izdelana iz kakovostnih materialov

Kot že samo ime pove, je osnovni namen kabelske police da se z njeno pomočjo v objektu napelje različne inštalacije. Za nemoteno delovanje je zato zelo pomembno, da je kabelska polica izdelana iz kvalitetnih materialov, ki omogočajo trajno in kvalitetno izvedbo napeljave kablov.

Najpogosteje je kabelska polica izdelana iz kvalitetne pocinkane pločevine, ki je naknadno perforirana in je zato primerna za notranje in suhe prostore. Če pa je kabelska polica izdelana iz jeklene pločevine, ki je naknadno vroče cinkana, pote se lahko uporablja tudi za vlažne prostore ali pa na prostem. V tem primeru se lahko kabelska polica tudi prašno barva, s čimer se zagotovi dodatna zaščita proti koroziji.

Kabelska polica, ki je enostavna za montažo

Kabelska polica je enostavna za montažo

Verjetno se boste spraševali, zakaj bi sploh potrebovali kabelske police? Izkazalo se je, da je nameščanje tako imenovanih kabelskih tras s kabelsko polico veliko bolj enostavno, hitro in tudi učinkovito.

Ker nam ponudniki kabelskih polic običajno ponujajo tudi druge konstrukcijske rešitve in elemente, je tudi spajanje med policami zelo enostavno, pri čemer je verjetnost poškodovanja kablov izredno majhna. To pa še ni vse. Kabelska polica ne predstavlja le boljše in hitrejše konstrukcijske rešitve, ampak je tudi ekonomsko ugodnejša rešitev.

Kabelska polica se uporablja v različne namene

Kabelska polica se uporablja pri razvodih v različnih industrijskih obratih, cestni infrastrukturi, telekomunikacijah in elektro distribuciji. Ker imajo vsa ta omenjena področja drugačne zahteve, je pomembno vedeti ,da glede na to, koliko kablov bomo napeljali, so nam na voljo različne izvedbe, ki se med seboj razlikujejo predvsem po njihovih dimenzijah.

Danes so nam najpogosteje na voljo kabelska polica širine 50 do 600 mm in višine 50 ali 60 mm. Na voljo pa je tudi več drugih različnih izvedb kabelskih polic, katerih izvedba se popolnoma prilagodi glede na želje uporabnika, zaradi širokega spektra konstrukcijskih rešitev, pa so primerna tudi za specialna področja uporabe. V primeru, ko iščemo kabelsko polico specifičnih dimenzij in zahtev, je najbolje, da kontaktiramo izbranega ponudnika in se pogovorimo o naših potrebah.