Optimizacija spletnih strani je posel, ki ga je potrebno početi z vizijo v glavi in dolgoročno. Vizijo v glavi pa težko naredimo, saj se v optimizaciji vsak dan nekaj spreminja, poleg tega pa kar težko vemo, kaj je tisto, kar je res problem in kaj ni. Analiza spletne strani zahteva programe, ki so ponavadi plačljivi in si jih težko privoščimo, če analizo delamo samo enkrat oziroma za samo eno spletno stran.

Zato se je pametno obrniti na podjetje, ki se ukvarja z optimizacijo spletnih strani, saj imajo veliko znanja in izkušenj iz optimizacije spletnih strani, poleg tega pa imajo kupljena in poiskana vsa ta orodja, s katerimi lahko analizirajo povratne povezave na vašo spletno stran, ali pa precrawlajo vašo stran in ugotovijo kje so težave.

Največji problem pri SEO analizi pa je ta, da stvari pogosto ostanejo nerealizirane. Na žalost je tako, da tudi ob navodilih za optimizacijo spletne strani, pogosto ne vemo, kaj in kako implementirati, ali pa nimamo nikogar, ki bi to naredil za nas, saj veliko podjetij nima sklenjene pogodbe o vzdrževanju in nadgradnji spletne strani. Zato resno razmislite o tem, da se namesto analize raje dogovorite da podjetje za vas izvede optimizacijo, saj boste s tem lahko čisto enostavno samo poželi rezultate optimizacije, ne bo pa se vam potrebno močno izobraziti o optimizaciji in iskati različne opcije implementacije posameznih delov, ki so vam priporočeni v analizi.