Vsi tisti, ki se s tekom ukvarjajo bolj resno, potrebujejo tudi nekaj več tekaške opreme. Če tečemo na daljše razdalje potrebujemo dovolj tekočine in hranil za poganjanje našega telesa. Hidracija telesa je zelo pomembna že v vsakdanjem življenju, med naporno športno aktivnostjo pa še toliko bolj.

Človeško telo vsebuje zelo velik delež vode, vendar te ne more ustrezno skladiščiti, zato je potreba po nenehnem nadomeščanju tekočine nujna. Športnik lahko ob intenzivni telesni aktivnosti in vročih zunanjih temperaturah izgubi več kot liter tekočine v eni uri. Skupaj z znojem pa se izločajo iz telesa tudi minerali, katere je potrebno nadomestiti. V taki primerih se je smiselno odločiti za tekaški pas ali nahrbtnik.

Tekaški pasovi in bidoni so priročni zaradi svoje majhnosti, zapnemo jih okoli pasu in že smo pripravljeni. Zaradi svoje oblike in dizajna ne ovirajo gibanja pri teku, dodaten prostor pa nam lahko zelo koristi. Specializirani pasovi za tek imajo predele, v katere lahko shranimo osebne predmete in predele za bidone z vodo ali izotonično tekočino. Za dolgotrajne teke je najbolje, da s seboj vzamemo nekaj energijskih ploščic ali drugih hranil ter nekaj litrov priljubljenega napitka.

V spletni trgovini Factorystore vam ponujamo široko izbiro izdelkov namenjenim športnikom. V naši ponudbi tako najdete vse za tekače, kolesarje, smučarje. Poleg športnih rekvizitov, oblačil, prehranskih dodatkov pa med našimi izdelki najdete tudi pripomočke za osebno nego in fizioterapijo ter elegantna oblačila za prosti čas. Preverite našo ugodno ponudbo in se opremite še danes.