Nogomet in košarka sta ena izmed najbolj popularnih športov na svetu. Omenjena športa sta po svojem obsegu največja iz vidika privržencev in navijačev, kot tudi tekmovalcev. Košarkarske in nogometne tekme lahko dnevno spremljamo prek spleta ali tv zaslonov, vsakoletno pa potekajo tudi velika svetovna prvenstva, katera privabljajo tudi ljudi, ki tega športa ne spremljajo redno.

Zgodovina košarki podobnih športov sega v davna leta pred našim štetjem, moderna oblika košarke kot jo poznamo danes pa se je pojavila leta 1891 v Springfield (ZDA). Že naslednje leto pa se je pojavila v Evropi in sicer v Ženevi. Ni ga človeka, ki nebi poznal profesionalne košarkarske lige NBA, iz omenjene lige prihajajo največja imena svetovne košarke, še danes pa velja za najmočnejši svetovno košarkarsko združenje. Sanje vsakega košarkarja so, da bi nastopal v ligi NBA.

Poleg košarke je nogomet eden izmed najbolj priljubljenih športov  po vsem svetu z izjemo Severne Amerike. Poleg zelo veliko profesionalnih igralcev, je nogomet tudi najbolj razširjen šport med rekreativnimi športniki, ni ga človeka , ki nebi vsaj enkrat v življenju brcal žoge in jo poskušal spraviti v gol nasprotnika.

Oba športa sta izredno priljubljena med ljudmi predvsem zaradi zelo osnovne opreme, ki jo potrebujemo za igranje. Potrebna sta le par športnih copat in žoga. Če želite biti na tekočem z novicami iz omenjenih športov, jih lahko prebirate v vam priljubljenih časopisih in revijah, ali pa se zatečete na katerega izmed spletnih portalov, na primer zurnal24.si. Na portalu boste zvedeli vse o prihajajočih tekmah, menjavah igralcev, privatnem življenju zvezdnikov in ostalih novicah povezanih z košarko ali nogometom.