Portorož vas najverjetneje najprej asociira na morje, prelepo urejene plaže, nočno zabavo in še kaj. Po drugi strani pa nekatere adrenalina željne osebe poznajo to obmorsko mesto tudi po skokih s padalom.

Skoki s padalom z letališča Portorož so pri nas izjemno priljubljeni, zato je rezervacija nujna vnaprej. Opravite jo lahko kar preko spleta ali pa izbranega ponudnika pokličete po telefonu.

Napovedan prihod na letališče

Skoki s padalom z letališča Portorož in iz drugih letališč po Sloveniji, kjer se skoki lahko izvajajo, so praviloma vnaprej rezervirani oziroma napovedani. Prihod na letališče Portorož ter prijavo na tandemski skok boste morali opraviti vsaj pol ure pred samim skokom.

Inštruktor vam bo najprej dodelil posebne vrste kombinezona, čelado, rokavice in ne nazadnje še očala. Vsa oprema je vrhunska in najsodobneje zasnovana. Nato sledi priprava na skok v tandemu. Ta traja približno 10 minut. Inštruktor vam predstavi vso opremo ter vas nazorno seznani s postopki v letalu, pri odskoku z letala, položajem telesa v času prostega pada, kako upravljati s pedalom ter ne nazadnje še s tem, kakšen mora biti vajin položaj za najvarnejši pristanek.

Nepozabni skok s padalom

Opazovanje pokrajine in sproščen pogovor z inštruktorjem

Skoki s padalom z letališča Portorož navadno potekajo na višini 4200 metrov, po želji lahko tudi več. Letalo do takšne višine potrebuje približno 15 minut časa. V tem času lahko opazujete prelepo pokrajino ter se z izbranim inštruktorjem sproščeno pogovarjate.

Sledi skok v tandemu. Njegovo bistvo je adrenalin ob odskoku iz letala ter svoboda, ki jo doživljate ob prostem padu. Ta občutek vas bo minil ob odskoku, nadomestili ga boste z občutkom lebdenja ter čiste svobode pri 200 kilometrih na uro.

Let s padalom in po pristanku

Skoki s padalom z letališča Portorož so izjemno varna oblika adrenalinske dejavnosti, saj vas ves čas spremljajo usposobljeni inštruktorji. Skupaj z izbranim boste torej doživeli prosti pad, nato lebdenje, nato pa bo inštruktor na višini 1500 metrov odprl tudi padalo.  Od tega momenta dalje glasno šumenje in hitrost nadomesti povsem mirno jadranje skozi neskončen prostor.

V tem času vam bo inštruktor dovolil, da boste lahko prevzeli krmilne vrvice padala ter ob pomoči tandem inštruktorja vozili padalo do višine 300 metrov. Nato bo ves nadzor ponovno prevzel inštruktor ter bo poskrbel za popolnoma varen in mehak pristanek. Na trdih tleh vas bo v tistem hipu prevzel občutek neizmernega veselja.

Nekatera podjetja na koncu skoka s padalom svojim obiskovalcem za spomin dajo posebne diplome.