Bolhe so sicer neškodljive a zelo nezaželena nadloga naših hišnih ljubljenčkov. Prenašajo se lahko tudi na ljudi, še posebej težko pa jih je odstraniti z dolgodlakih živali. Nega psov in mačk je izredno pomembna, tako, kot greste vi k zdravniku, ko je z vami nekaj narobe, potrebujejo tudi naše živali redno skrb. Ni dovolj samo kvalitetna hrana, tekočina in pa gibanje, potrebno je poskrbeti, da je žival brez zajedavcev in ostale golazni, ki preži nanje.

pes labradorec

Najbolj nevarni so zagotovo klopi, saj so le-ti prenašalci veliko vrst različnih bolezni, ki lahko hudo prizadenejo vašega ljubljenčka. Klopi pa niso nevarni samo za živali, temveč tudi za ljudi. Zase lahko poskrbimo sami, živali pa tega ne morejo storiti. Ker klopi na pse prežijo v visoki travi in grmovju, ter se psa precej spretno lahko oprimejo, je zaščita proti klopom nujna. Ko klop prispe na gostitelja si hitro utre pot do kože kjer začne sesati kri in ob tem na psa prenese tudi bolezni, ki jih nosi v telesu. Ampula proti klopom je po vsej verjetnosti eden izmed najbolj učinkovitih načinov kako preprečiti, da bi vaš pes zbolel za različnimi boleznimi, ki jih klopi prenašajo.

Uporaba ampul je zelo enostavna tudi pri živalih, ki so sicer nemirne. Delujejo tako, da običajno ampulo nanesemo na področje, do katerega žival z gobčkom ne more priti. Po navadi je to nekje v zatilju. Učinkovitost ampul se zmanjša, če je žival izpostavljena vodi ali pa jo kopamo. Nekatere izmed ampul prodrejo v podkožje in se tam ohranijo kar precej časa.