Živimo v času, kjer veliko uporabljamo stroje, naprave in druge pripomočke, za delovanje le teh pa potrebujemo nek motor. Motorji se uporabljajo v veliko strojih, pa naj si gre za avtomobile, vlake, motorje,  motorne skiroje, ali pa tudi kosilnice, motorne kose,… Pri uporabi teh naprav, pa skoraj nujno moramo kupiti ter uporabljati tudi motorno olje, ki bo primerno napravi, s katerim ga bomo uporabljali.

Motorna olja namreč poskrbijo za veliko stvari, ki so pomembne za čim bolj učinkovito delovanje motorja. Motorno olje zmanjšuje obrabo vrtljivih delov v motorju, hkrati pa tudi čisti motor, ter ga hladi. Motorno olje tudi izboljšuje tesnjenje ter preprečuje nastanek korozije. Korozija se namreč pogostokrat pojavi na napravi, kjer elektrokemijsko razžira tisti del naprave, ki je kovinski. Skratka, motorna olja so res uporabna, tako, da se jih splača uporabljati.

Vendar večina od nas ne ve prav veliko o motornih oljih, saj so si po sestavi zelo različna. Veliko nas niti ne zna razbrati specifikacij, kej šele, da bi vedeli, kaj pomenijo. Zato nas veliko sploh ne ve, katero olje izbrati za našo napravo, da bo čim boljše služilo naši napravi. Zato se lahko o motornih oljih poglobimo na spletnih straneh raznih podjetij, ki se ukvarjajo s izdelavo in prodajo strojnih elementov, kot so ležaj, elektromotor, reduktor, razna čistila ter maziva ter drugi izdelki. Lahko pa jih tudi osebno obiščemo v podjetju, kjer nam bodo znali pomagati, da bomo res izbrali tisto pravo motorno olje, ki bo čim bolje služilo svojemu namenu.