Nekateri ljudje imajo posebne sposobnosti, neko intuicijo s pomočjo katere nam lahko pogledajo v prihodnost. Sporočijo nam kaj nas v bližnji in dalni prihodnosti čaka.

Vedeževanje poznamo še iz jamskih risb.

Nekoč so za vedeževanje uporabljali posebno obrede in molitve. To nam pričajo tudi ostanki, ki jih najdemo v jamah kjer šo živeli prvi ljudje. Človek je vedno z zanimanjem gledal v prihodnost. Želel si je, da je na njo pripravljen. Ne glede na to ali je grda ali lepa. Nekoč je človek želel vedeti kdaj bodo vojne, naravne nesreče, …

Zgodovina je razvila različne načine vedeževanja. Tehnike, ki jih uporabljamo za vedeževanje so zelo različne, od enostavnih do zelo zapletenih. V starih časih so za vedeževanje uporabljali naravne materiale in so to počeli spoštovani ljudje, svečeniki in modreci. Pri ljudeh so vlivali veliko spoštovanje in zaupanje. Že pred našim štetjem se je razvil horoskop in napovedujemo prihodnost. Horoskop se naslanja na astrologijo. Vedeževanje je preganjalo krščanstvo. Zelo kruto so preganjali takoimenovane čarovnice in vse karte s pomočjo katerih je potekalo vedeževanje so zažgali. Značilnost za vedeževanje je v tem, da povezuje vesolje in prisotne v procesu vedeževanja. Pretaka se neka posebna energija iz vesolja in v to moramo verjeti.

Danes, v času krize in strahu kaj nas čaka jutri, je vedeževanje ponovno postalo aktualno. Seveda imamo v današnem času sodobne pristope in metode. Poteka lahko kar v domačem okolju kjer smo zelo sproščeni in energija se lahko neovirano pretaka. Ni več potreben ditekten stik z vedeževalcem.