Razmišljate o nakupu motorja brez vetrobranskih stekel? Raje se odločite za nasprotno. Vetrobranska stekla vas med vožnjo ščitijo pred zunanjimi elementi. Z njimi med vožnjo lahko uživate z dvignjenim vezirjem na čeladi, brez skrbi, da boste pojedli kakšno žuželko ali smet. Nudijo tudi dodatno varnost med vožnjo, saj z njimi bolje vidite v primeru slabega vremena.

Večja varnost in večja vidljivost v slabem vremenu

Z njimi bolje vidite v slabem vremenu, saj vas zaščitijo pred dežjem, snegom in drugimi elementi. Vetrobranska stekla zmanjšujejo zračni upor na vaše telo, tako, da se lahko med vožnjo vozite brez spuščenega vezirja na čeladi. Poleti v veliki vročini je to še posebej dobrodošlo, saj lahko vdihujete svež zrak, brez žuželk in smeti. Zamenjava poškodovanega stekla mora postati tako vaša največja prioriteta.

Izberite pravi model

Pred nakupom novega dela se morate pozanimati o ustreznih originalnih in kompatibilnih modelih, ki ustrezajo vozilu. Preučite dimenzijo, debelino, barvo vetrobranskega stekla in ali je nov izdelek podoben prejšnjemu. Pozorni bodite tudi na lokacijo luči in ročk na krmilu, saj bo steklo neustrezne dimenzije oviralo krmiljenje. Izmerite torej razdaljo med steklom, krmilom in lučmi.

Različni modeli in različna uporaba

Pri nakupu nadomestnih delov, morate upoštevati tudi prejšnje originalne dele. Trenutno obstajajo štirje tipi stekel in sicer trajna, snemljiva, sestavna in električna. Stalna so del originalne konstrukcije in so na servisu kadarkoli zamenljiva v primeru poškodb. Snemljiva lahko namestite in snamete kadarkoli želite. Menjava tega izdelka je najbolj enostavna, saj jo lahko izvedete sami doma. Sestavna stekla so del večje konstrukcije na krmilu motorjev za dirkanje. To pomeni, da je njihova primarna naloga zaščita voznika pred vetrom in blatom. Električna so najbolj dovršena in hkrati najbolj zahtevna za zamenjavo. Med vožnjo jih lahko voznik po želji dviguje in niža s pomočjo stikala. Menjava je možna samo na servisu, saj morajo pravilno nastaviti električne elemente za upravljanje.