Kaj je najlepše kar lahko človek prejme od sočloveka? Interesantno, pereče vprašanje, ki redko da več enakih odgovorov. Vse je odvisno od namena in od zahtevnosti ali interesov posameznika.

Omejimo se na poseben dogodek v človekovem življenju, ki se ponavlja enkrat na leto in ga velika večina veselo praznuje. Gotovo ste uganili o čem je govora. Seveda, o rojstnem dnevu. Sedaj boste tudi razumeli moj odgovor na prvo vprašanje. Namen je že jasen. Drugi del odgovora pa lahko bolj podrobno seciramo na prafaktorje in se razpišemo v nedogled.

Vprašajte sami sebe, kaj bi najraje prejeli za rojstni dan od vaše najljubše, najbližje osebe? Ste materialist ali so vam pomembne druge stvari?

Moja solo debata se bo razvila v smeri verzov za rojstni dan. Le ti so pogosto dodani k vsem vrstam »daril«. Ni pomembno ali ste materialisti ali ne, verzi za rojstni dan so pogosti dodatki. Vendar so verzi za rojstni dan redko postavljeni v glavno vlogo. Kaj mislim s tem? Mislim na to, da kdor ima drugačna pričakovanja oziroma zahteve glede prejetih daril, mu že malenkosti polepšajo dan. V današnjih dneh je veliko ljudem pomembna le pozornost. Verzi za rojstni dan,  od najbližje osebe ali znanca, znanke, pomenijo veliko. Pozornost je tista, ki šteje. Ne potrebujete podarjati nekoristnih daril, obenem zapravljati denarja za stvari, ki obdarovancem ne bodo všeč. Res je denar sveta vladar, ampak verzi za rojstni dan lahko prevladajo nad denarjem. Raje določeni osebi namenite in posvetite malo več časa in ji izberite res na kožo pisan verz za rojstni dan in videli boste, da bo to pustilo močnejši vtis. V vsako darilo se vloži kar nekaj truda, vendar tisto kupljeno je hitri pridobljeno, zavito v drugi roki, vaš trud je bil le vložitev denarja oziroma plačilo. Pri verzih za rojstni dan je vse to malo drugače.  Ne potrebujete zapravljati denarja za verze za rojstni dan, temveč jih hitro pridobite kjerkoli. Stalo vas bo le vašega razmišljanja, da se bodo verzi za rojstni dan ujemali z osebnostjo oziroma življenjem obdarovane osebe. S tem boste naredili mnogo več. Seveda, ne pozabite na primerno oddajo in predstavitev tega verza za rojstni dan, da bo vtis še večji.