Veliko ljudi verjame v vedeževanje, so pa tudi ljudje, ki ne zaupajo napovedovanju prihodnosti, ker imajo slabe izkušnje. Veliko je ljudi, ki se z vedeževanjem ukvarjajo, niso pa v vedeževanju izkušeni in nimajo sposobnosti katere mora imeti tisti, ki se z vedeževanjem ukvarja. Vedeževalci imajo posebne sposobnosti, ki jih nima vsakdo. Imeti morajo posebno intuicijo.

V današnjem času, ko nam primankuje čas, so se razvili sodobni načini vedeževanja. Lahko si privoščimo vedeževanje po telefonu, lahko pa poteka vedeževanje tudi s pomočji e-mailov. Vedeževalci vam ponujajo veliko in če jim ne zaupate, se lahko najprej pozanimate ali vam lahko vedeževalec prebere vašo preteklost. Če lahko vidijo vašo preteklost, brez da bi vas poznali, jim lahko tudi zaupate, da lahko vidijo vašo prihodnost. Današnji časi so zelo nepredvidljivi. Bojimo se kaj nas jutri čaka. Veliko bolje je, če vemo katere pasti nas čakajo in se na njih pripravimo. Spoznanje, katere negatevne stvari nas čakajo nam lahko dajo neko dodatno energijo in moč za premagovanje težkih trenutkov. Nikakor nam pa grde napovedi ne smejo vzeti moči in notranje energije in se predati malodušju. Vedeževanje nam mora biti vedno v pomoč.
Kateri so sodobni načini vedeževanja? Še vedno se velika večina poslužuje kart. Najbolj uporabne za vedeževanje so Ciganske karte in Tarot karte. Prednost je v tem, da ni potrebno iti do vedeževalca, lahko se znjim kontaktira kar po telefonu ali po mailih. Zaupati mu moramo in priporočljivo je, da imamo vedno istega vedeževalca, ki postane naš svetovalec in nas veliko bolje čuti.

Vedeževanje s pomočjo kavne usedline ja vedno bolj v ozadju.

V današnjem času se redkokdo privošči in želi, da bi šel do vedeževalke na dom. Tako vedeževanje se redkokdaj sreča. Kdor ima posebne sposobnosti in čuti, da je sposoben napovedovanja prihodnosti, je veliko bolj uporaben, če se loti sodobnega načina napovedovanja prihodnosti. Malo bo tistih ljudi, ki bodo do vedeževalca prišli osebno.

Vir: andromeda