Visokotlačne natrijeve sijalke HPS poskrbijo za boljše cvetenje rastlin, ki jih gojite. Imajo namreč zelo močno rumeno svetlobo, ki je podobna sončni svetlobi. Zaradi tega zelo pozitivno vpliva na rastline in jih spodbuja k cvetenju. Cvetenje je seveda predpogoj za to, da bodo rastline imele tudi plodove oziroma da bodo obrodile. Zato je faza cvetenja zelo pomembna in zato so za gojitelje rastlin v growboxih oziorma v notranjosti tako pomembne tudi sijalke HPS.

Indoor gojenje rastlin

Pri notranjem oziroma indoor gojenju rastlin ali pri uporabi takšnega ali drugačnega growboxa je bistvenega pomena, da se rastlinam poleg ostalih pogojev za rast zagotovi tudi ustrezna osvetlitev. Pri vsaki fazi rasti moramo zagotoviti ustrezno osvetlitev glede na to, kaj takrat rastlina potrebuje. Tako lahko nadzorujemo njihovo rast in jo izboljšamo. V fazi vegetacije se tako navadno uporabljajo sijalke MH, v fazi cvetenja pa so to sijalke HPS. S tem boste spodbudili vaše rastline k boljši rasti in k cvetenju.

Visokotlačne natrijeve sijalke oziroma žarnice za osvetljavo rastlin HPS imajo temperaturo svetlobe od 1900 do 2300 kelvinov. To je idealna temperatura, ki je podobna tisti, ki jo ima sončna svetloba, ki zunaj osvetljuje rastline in jih spodbuja k temu, da bolje rastejo. S tem lahko rastlinam zagotovite možnost, da bodo hitreje zacvetele in da bodo njihovi cvetovi veliko lepši in večji.

Kakšne so prednosti sijalk HPS?

Sijalke HPS so s svojo rumeno svetlobo v fazi cvetenja točno tisto, kar potrebujejo vaše rastline, ki jih gojite v growboxu ali na kakšen drugačen način. Na voljo so različne visokotlačne natrijeve sijalke HPS z močjo od 150 do 100 W, med katerimi lahko izbirate. Naj vam naštejemo samo nekaj prednosti, ki jih imajo sijalke HPS in zakaj so poleg tega, da odlično vplivajo na rastline in njihovo rast, odlična izbira tudi za vas:

  • sijalke HPS imajo rumeno svetlobo
  • njihova svetloba je podobna sončni
  • obstajajo različne vrste in moči sijalk HPS
  • sijalke HPS nudijo odlično in zanesljivo osvetlitev
  • ena od njihovih odlik je tudi zelo dolga življenjska doba
  • v nakup sijalk HPS vas bo prepričala še nizka cena

HPS sijalka za rasline