V zadnjem času v lepih dnevih opažate sončne zahode, ki nebo obarvajo rdeče. Jaz se še spomnim, kako smo kot majhni otroci navdušeno gledali take zahode, saj smo verjeli, da je nebo obarvano rdeče, ker Miklavž že peče piškote za prihajajoče lepe čase.

Tako se vedno spomnim, da taki sončni zahodi naznanjajo prihod dobrih mož, ki so vedno obdani z darili. Otroci pa takoj, ko se krajša dan že sestavljajo svoje spiske želja za Miklavža, Božička in Dedka Mraza. V večini primerov seznami vsebujejo igrače, ki so ponavadi njihovi najljubši junaki iz risank, knjig ali pravljic. Včasih so želje tako velike, da se starši že kar ustrašimo. Hčerka mi je enkrat rekla, veš to igračo sem naročila Božičku, ker vem da dosti stane, on pa prinese zastonj, ko mi spimo. Kako preprosto se to sliši iz otroških ust.

Starši vemo, da igrače žal ne pridejo same do otrok. Proizvajalci se že pospešeno pripravljajo na izredno povpraševanje po igračah, a kljub vsem izkušnjam in predvidevanjem  je zelo težko oceniti kaj bo v naslednjih mesecih obnorelo otroški svet. Tako se kaj kmalu lahko zgodi, da igrače, ki si jo želi vaš otrok enostavno ne da dobiti. V lanskem predbožičnem času je bilo skoraj nemogoče dobiti priljubljeno princesko Elso iz risanke Frozen. Enostavno je je zmanjkalo po celem svetu, ni je bilo mogoče dobiti v New Yorku, Londonu in tudi ne v Ljubljani.

Najbolje je, da svoje otroke napeljete k temu, da čimprej oddajo svoj pisma za dobre može z izgovorom, da imajo veliko dela in jim naj  pomagajo, da ne bodo koga pozabili obdariti. Z veseljem bodo pomagali. Vi pa boste dobili dovolj časa, da poiščete pravo igračo in se izognete zadregi zakaj Božiček ni našel igrače, če pa je on povsod in vse vidi…

Igrače pa kljub temu izberite tako, da ustreza starosti vašega otroka. Igrača lahko zamoti otroka za daljše časovno obdobje, če mu je všeč, a igrača je lahko tudi zelo nevarna, če ni namenjena otroku te starosti. Če vidite, da si otrok zaželi nekaj, kar ni zanj, naj mu dobri mož odgovori, da ta igračka ni zanj in mu je ne nore prinesti, ker se lahko poškoduje. Takrat svetujte izmed česa naj izbira, da mu bo Božiček lahko ustregel. Vi boste dobili namig za pravo igračo in še primerna bo za otrokovo starost.

Igrače lahko kupite v specializiranih trgovinah ali pa tudi preko spleta, kjer so trgovine bolj odprte za morebitne drugačne artikle, ki jih še nimajo v ponudbi, a jih preko svojih dobaviteljev dobijo v relativno ugodnem času. Ena izmed takih spletnih trgovin je tudi otroška spletna trgovina Bimbo, ki jo najdete na naslovu https://www.bimbo.si. Bimbo je med drugim prej navedeno Princesko Elso dobavljal svojim strankam še na Božični dan.

Ne čakajte pa zadnji dan pri izbiri in nakupu ali naročilu igračke, da se vam prav res zgodi, da boste ostali brez darila.