Vaši otroci si slej ko prej zaželijo igre. Ko je otrok še mlajši, mu igro v večji meri omogočajo starši oziroma njegovi skrbniki. Kasneje se otrok igra v vrtcu, šoli, na igrišču, pri prijateljih, babici in dedku ter še kje. Najpomembneje pa je, da ima pri sebi igračo, ki mu pomaga pri razvijanju kreativnosti in drugih vrst sposobnosti. Izbira prave igrače je torej izjemno pomemben dejavnik.

Pri izbiri otroške igrače oziroma s sredstva, s katerim se bo igral malček, je treba paziti tudi na to, za katera leta je igrača primerna. Inteligentni oz. pametni plastelin je na primer vrsta igrače, ki jo malčki lahko v roke brez skrbi primejo že po drugem letu starosti.

Za uporabo plastelina otrok potrebuje le bogato domišljijo

Plastelin je torej odlična izbira igrače za otroke, ki so stari več kot dve leti. V tem času namreč otrok oralno fazo praviloma že preraste, zato ni bojazni, da bi lahko pojedel večje količine takšne mase.  Otrok za igro z njim potrebuje le veliko mero bogate domišljije.

Sicer pa otroku pri igranju s plastelinom v mlajšem obdobju lahko pomagate kar sami. Narekujte mu, kaj naj z njim naredi in česa ne sme početi. Na primeren način mu povejte, da se igrač ne meče po tleh, naj si jih ne tlači v usta ali lepi v lase.

Otrok bo pri izdelovanju figuric iz plastelina zagotovo še bolj užival, če mu boste ponudili čim več barvite mase.

Izdelovanje figuric iz plastelina

Ko je otrok starejši od dveh let, so njegove motorične sposobnosti že bistveno bolj razvite. Posledično lahko iz plastelina izdeluje prepoznavne figurice, pri tem pa mu takšne igrače omogočajo veliko mero zabave in užitka.

A še preden otrok iz plastelina prične izdelovati zanimive figure, dobro poskrbite za podlago, kjer bo ustvarjal. Ta naj bo gladka, pokrijte pa jo s plastičnim prtom. Ker le-ta ne škoduje lesu, steklu, marmorju, plastiki, je čiščenje takšnega materiala preprosto in hitro.

Barvita masa plastelina in kup modelčkov

Otrok bo pri izdelovanju figuric iz plastelina zagotovo še bolj užival, če mu boste ponudili čim več barvite mase ter ustrezne in zabavne modelčke. Za ustvarjanje mu namenite približno vsaj 400 gramov same mase.

Kakovosten in otroškemu zdravju povsem neškodljiv plastelin vam je na voljo v vseh prodajalnah z otroškimi igračami. Naročite ga lahko tudi v tovrstnih spletnih prodajalnah, kjer so cene še ugodnejše, izbira pa pogosto še pestrejša. Na spletu boste prav tako dobili veliko dobrih in praktičnih zamisli oziroma idej za izdelavo figuric iz plastelina. Otroka lahko naučite izdelati kaj prav posebnega.