Naravno sladilo stevia pridobivajo iz večletne rastline oziroma samorodnega grmička, ki najbolje uspeva v Južni Ameriki. Pri tem posušijo liste in iz njih ekstrahirajo čisti izvleček s sladkimi sestavinami, ki jim pravimo tudi glikozidi. Prednost dodajanja sladila v hrano ali pijačo je v tem, da se lahko posladkamo na zdrav način, ne da bi zaužili kalorije in ogljikove hidrate.
V spletni trgovini Hiša zdravja lahko najdete naravno sladilo stevia v prahu ter v tabletah. Ti dodatki za vitalnost so brez primesi in vsebujejo sto odstotni steviol glikozid. Sladila odlično nadomeščajo navadni beli sladkor, pri čemer imajo minimalen vpliv na glukozo v krvi, zato so primerna tudi za diabetike.

Naravno sladilo stevia v prahu

Čisti ekstrakt rastline v prahu je brez energijske vrednosti, zato vsebuje nič kalorij. Prav zato brez kalorično stevia sladilo z glikemičnim indeksom 0 uspešno nadomešča klasični beli sladkor in umetna sladila. Brez kalorično stevia sladilo v prahu z ničelnim glikemičnim indeksom prav tako ne vsebuje drugih primesi, kot je sol, beljakovine, maščobe in ogljikovi hidrati.
Iz enega pakiranja od 28 gramov lahko pripravimo kar 620 odmerkov, pri čemer je izdelku tudi priložena merica, s pomočjo katere lahko odmerimo polovico ali eno celo merico sladila in ga dodamo v pijačo ali hrano. Glede količinskih primerjav je pomembno vedeti, da je ena čajna žlička naravnega sladila enaka kot, če bi pojedli eno skodelico sladkorja. Zato je za okus sladkobe dovolj manjša mera zdravega sladila.

Naravno sladilo stevia

Naravno sladilo stevia v topnih tabletah

Nič kalorično stevia naravno sladilo brez glikemičnega indeksa je v spletni trgovini Hiša zdravja na voljo tudi v obliki tablet, pri čemer ena embalaža nudi 175 tablet. Tablete se hitro raztopijo v tekočini. Pri tem pa ena tableta za sladkanje pijače zadostuje v enem do dveh decilitrov tekočine. Tudi tablete iz naravnega in zdravega rastlinskega sladila ne vsebujejo primesi in nimajo energijske vrednosti, zato predstavljajo dobro alternativo belemu sladkorju in umetnim sladilom.