Generacija imenovana z angleškim izrazom »Milleninnial Generation« (po slovensko generacija milenijcev) smo tisti, ki smo rojeni nekje med letoma 1980 in 2000 in za katere se poleg izraza generacija milenica uporablja tudi izraz genaracija Y. milenijciGeneracija milenijcev imamo tudi najvišjo stopnjo izobrazbe, saj smo vsi nagnjeni k čim daljšemu izobraževanju, saj se zavedamo, da imaš dandanes z slabo izobrazbo izredno slabe možnosti za službo oziroma zelo majhno plačo. Živimo namreč v generaciji z najnižjo povprečno plačo in z najvišjo stopnjo brezposelnosti. Ogromno število, nas dolgo časa živi pri starših, saj se zaradi daljšega trajanja izobrazbe osamosvojimo zelo pozno, ampak smo pa generacija, ki se po želji za novimi izkušnjami in boljšimi službami pogosto selimo v tujino.

Kar nas razlikuje od prejšnjih generacij je to, da smo veliko bolj odprti za drugačnost in na sploh nismo več tako vase zaprta družba. Upamo si pogosto zamenjati službo, saj so naša pričakovanja visoka, poleg tega pa nam ni več glavni kriterij denar, ampak tudi to, da nam gremo z veseljem v službo in da obožujemo to kar delamo. Smo dobri timski delavci in zelo osredotočeni na kariero, kar pa posledično pomeni da smo manj osredotočeni na to, da si oblikujemo družino.

Ravno zaradi tega se marsikdo odloči za selitev v tujino, ker bi zaradi naše ambicioznosti in zaradi dejstva, da je naša generacija izredno dobro izobražena, našli temu primerno tudi dobro službo, ki pa nam je naša državica velikokrat ne more ponuditi, saj smo nagnjeni k stalnemu izboljševanju in osebni rasti.

Ena izmed glavne lastnosti generacije milenica pa je tudi to, da smo odraščali skupaj z ogromno tehničnimi novostmi in greneraciji milenica je tehnologija veliko bolj jasna, kot je sedaj ostalim generacijam, zato ta generacija počasi v službah izpodriva starejšo generacijo, ki ni vajena dela na novi tehnologiji in ga ne obvlada, družba pa od nas zahteva da stopimo v korak z današnjo tehnologijo in da se večina ročnega dela zamenja s tehnologijo.