Tako fantkom kot punčkam je zanimivo spoznavanje prevoznih sredstev. Tematika današnjega članka pa bodo poganjalci za otrokeEna najbolj klasičnih igrač iz otroštva skoraj vsakega od nas je vsekakor železnica in vlakec.

Lesena železnica predstavlja mnogo zabave že ob samem sestavljanju, saj lahko iz same železnice sestavimo poljubno obliko proge, leseni vlakci in ostali dodatki – vse od prehodov pa do prometnih znakov, pa bodo veselje in užitek ob igranju le še povečali.

Na voljo so nam razni kompleti, s katerimi dosežemo maksimalno prilagoditev železniške proge našim željam in prostorom, iz dodatkov lahko namreč sestavimo tako tunele, zgradbe, zaplavamo v svet gasilcev, Indijancev, cirkusa ali kmetije. Otrok bo pri vseh postavitvah krepil svojo domišljijo, saj bo gasilski dom enkrat postavil v samo središče železniške proge, drugič pa na obrobje domišljijskega mesta. Prav tako je otroku na voljo še en kup ostalih dodatkov, od žerjavov s katerimi bo lahko ustvaril pravo gradbišče, obračališč za vlake, krožnih križišč pa vse do namenskih vagonov za npr. vagone ali druga prevozna sredstva.

Če je otrok privrženec risank, mu bodo predvsem všeč različni tematski vlakci, ki jih je spoznal preko svojih risanih junakov. Tako bo lahko vsak dan znova podoživljal dogodivščine, ki jih je kdaj videl na ekranu in ob tem oblikoval čisto svojo zgodbo, polno napetosti in dogajanja.
Takšni vlakci so primerni že za malčke, saj bodo skozi igro in sestavljanje krepili tudi finomotorične sposobnosti, prav tako pa so dovolj trpežni, da jih ne bodo kar tako uničili, saj vsi vemo, da otroci še nimajo dovolj občutka za igro z resnično občutljivimi igračami.
Lesene železnice in leseni vlakci so lahko takšni, ki se postavijo in uporabljajo na tleh, prav tako pa lahko takšne sestave dobimo tudi na pripadajoči mizi, kjer se bo otrok z užitkom igral – pa še staršem odpade skrb, da bodo kakšen delček pohodili. Ampak roko na srce – tisti, ki imamo vsaj malo otroka v sebi nikoli ne bodo pomislili, da se otroku pri tako zabavni igri ne bomo pridružili tudi sami.