Čisto vsi starši se enkrat soočijo s trenutkom, ko se njihov otrok odpravi prvič v šolo. Da bo ta dan in še mnogo drugih zanj najlepša izkušnja je potrebno poskrbeti tudi za udobje otroka. Na seznamu se tako najdejo šolski nahrbtniki, zvezki, pisala, celo novi otroški čevlji. Vse pa mora biti trendovsko.

Imeti trendi šolski nahrbtnik je želja vsakega šolarja. Izbrati je potrebno takega ki bo moderen, hkrati pa bo tudi prijazen za hrbet. Izbira se lahko med klasičnimi torbami z več predali in stranskimi žepi, nastavljivimi naramnicami, trdim hrbtiščem in dokaj nizko težo. Slednji so v osnovni šoli med najbolj priljubljenimi, ali pa šolskim nahrbtnikom na kolesih s teleskopsko ročico, ki poskrbi za udobno pot.

Slednji so bolj primerni za otroke, ki so pričeli z obiskovanjem osnovne šole, saj obremenitev otroka z tudi do 10kg težkimi torbami ni dobra popotnica za naprej. Prevelike obremenitve hrbta lahko privedejo do bolečine v ramenih, odrevenelosti in utrujenosti v vratnih in hrbtnih mišicah.

Otroci zelo hitro prerastejo oblačila in zato so tudi otroška oblačila najbolj prodajana konfekcija. Paziti je potrebno na pravo izbiro številke, sicer pa so na voljo že zelo modni trendi. Cena tukaj ni nepomemben faktor, saj upoštevajoč, da otrok na nekaj mesecev potrebuje nove hlače in jakno, lahko za njih zapravite pravo malo bogastvo.

Nekaterim staršem je predvsem pomembno, da so otroška oblačila udobna in iz prijetnih materialov, spet drugi pa dajo tudi na to, da je njihov malček v koraku z modnimi trendi. Če za nekatera otroška oblačila lahko govorimo, da ni nič napačno, če so rabljena, je pri otroški obutvi pomembno da je vsaj prvih nekaj let nova. Otroška nogica je po rojstvu še precej mehka in dovzetna za morebitne spremembe, oziroma za preoblikovanje.

Zato lahko neenakomerno obrabljeni otroški čevlji ali otroški copati negativno vplivajo na nogo novorojenčka. Prav tako je potrebno dajati veliko pozornosti na obutev tudi pri že malo starejšem otroku. Obutev mora biti vedno mehka in udobna, hkrati pa mora otroku zagotavljati ustrezen oprijem.

Otrok naj si sam izbere kaj bo vzel  s seboj, katero igračo, slikanico, copate, itd. Sam naj se odloči tudi, kaj bo oblekel (glede na vreme). S tem otrok prej postane samostojen , hkrati pa bo prehod ko je v vrtcu med tujci toliko lažji.