Ko rečemo jekleni konjiček, vsi vemo, da se govori o avtomobilih. In, da bo naš jekleni konjiček služil ter zadovoljeval našim potrebam, ga moramo ustrezno vzdrževati. Kakšno je vzdrževanje in kaj točno zahteva, pa je odvisno od samega avtomobila. Je pa res, da so avtomobili v osnovi podobno sestavljeniin so jim tako določene stvari skupne ali celo enake. Vsi vemo, kdaj je potrebno menjati gume, ne glede na model avtomobila, katerega vozimo. Vsi vemo, da moramo imeti vzvratno ogledalo, brezhibne zavore, ipd. Zato je vzdrževanje izjemno pomembno. Navsezadnje je od avtomobila odvisna tudi naša varnost in, če se želimo v svojem avtomobilu počutiti varno, mu moramo zagotoviti tisto kar potrebuje.

Jekleni konjički ali avtomobili niso prednost, so že postali potreba. Ljudje živimo zelo hitro, vedno smo v naglici, okrog nas se stvari dogajajo še prehitro, kajne? In zato nam avtomobili lahko rešijo in skrajšajo kar nekaj obveznosti. Skoraj vsak dan moramo oditi nekam. Če ne drugam, pa v službo (razen, če smo nezaposlenih ali pa zaposleni doma). Odpraviti se moramo po nakupih. Itd. Relacija od nas do ciljne točke, je lahko blizu ali daleč. Sedaj pa si predstavljajmo, da se moramo povsod odpraviti peš? Ali pa z javnim prevozom. Nemogoče, kajne? Ne želimo niti pomisliti na to možnost. Kaj šele, da bi jo tudi doživeli. Ko smo še mlajši, so nam avtomobili nekako nepotrebni in stvari, ki jih moramo urediti, urejamo drugače. Z odraščanjem in odgovornostjo, pa se pojavlja tudi potreba po tem, da imamo svoj avtomobil. In že komaj čakamo, da smo polnoletni in lahko opravimo izpit vožnje.

Avtomobili so torej nujnost, nekateri so mnenja, da ga ne potrebujejo in se tako poslužujejo drugih načinov prevoza, večina nas pa je prepričanih v dobrobit lastnega avta in zato ga tudi običajno kupimo, ko smo prvič finančno sposobni.