Članek o DIY oz “do it yourself” zadevah, ki se jih lahko lotite tudi sami. Če ste ustvarjalni tip človeka, bo ta članek pravi za vas.

V zadnjem času je porast »DIY« trenda. To je kratica za »do it yourself« ali po slovensko »naredi sam«. Gotovo ste zasledili že marsikateri posnetek ali slikovni postopek, ki kaže kako se kaj naredi, seveda ročno. Ker pa živimo v svetu čedalje bolj razvite tehnologije, je tudi tukaj pomembna njena uporaba. Namreč, marsikdo rad svoje ročne spretnosti pokaže še drugim ljudem, če ne kar celemu svetu. Poleg ročnih spretnosti pa se na spletu pojavlja tudi kar precej blogov, člankov, slik ter video posnetkov na temo ideje za dom.

diy

Takšne ideje niso nikoli odveč, kvečjemu nas še celo spodbudijo, da začnemo tudi sami kaj ustvarjati. Čeprav vemo, da nimajo ravno vsi tiste »umetniške žilice«, pa je vsakemu lepo prejeti doma narejeno darilo ali pa kaj drugega, kajne? Tudi sami, kadar se nečesa lotimo prvič ali pa sami, smo na ustvaritev izpod naših rok zelo ponosni. Vse kar se lotimo sami, je DIY. Tudi tistega, kar se po navadi ljudje ne lotimo je lahko DIY, kot je na primer to, da si sami naredimo šampon za lase ali pa celo šminko za usta. Ne le, da kakšno stvar naredimo sami in ima to potem za nas dodano vrednost, ampak je lahko tudi cenovno ugodno.

Prav tako je lahko cenovno ugodno tudi opremljanje našega doma. Včasih so ljudje šli v trgovino in kupili celotno dnevno sobo pri enem prodajalcu, četudi jim tista izbira ni bila ravno najbolj pri srcu in so se sprijaznili z dejstvom, da druge izbire nimajo. Sedaj pa si za to dostikrat vzamemo kar nekaj časa ter pregledamo razne ideje za dom, ki jih lahko dobimo v obliki kataloga, revije ali spletnega dokumenta ter tehtno premislimo. Z možnostjo izbiranja med velikim številom fizičnih in spletnih trgovin se nam tako odpira možnost kombiniranja posameznih elementov od različnih trgovcev in si tako lahko sestavimo svojo idealno dnevno sobo.