Pri pakiranju hrane moramo biti zelo pozorni na to, da ima embalaža ustrezne lastnosti. Predvsem morajo biti materiali primerni in varni za stik s hrano, torej ne smejo biti nevarni za zdravje človeka. Prav tako je zelo zaželeno, da ne puščajo vonja, okusa ali barve, če nameravamo z njimi pakirati kakšna bolj občutljiva živila. Vse to so pomembne naloge, ki jih mora imeti raznovrstna embalaža, ki jo uporabljamo za pakiranje hrane. Na srečo imamo na voljo zelo posrečene rešitve za praktično vsako vrsto živil.

Aluminijasta embalaža

Značilna je recimo že aluminijasta folija, ki jo uporabljamo za hitro pakiranje in zavijanje raznih živil. Aluminijasta folija je zelo vsestranska, pravzaprav je to en izmed najbolj uporabnih kuhinjskih materialov, vsekakor mora biti vedno pri roki. Ne le v domači kuhinji, temveč tudi v profesionalnih gostinskih obratih. Je pa aluminijasta folija le ena izmed možnosti, ki jih ponuja alu embalaža, na voljo so še pladnji, škatlice in druge opcije.

Stiropor embalaža je nepogrešljiva pri gostincih.

Stiropor embalaža

Če iščemo nekatere posebne lastnosti, bo morda najboljša izbira stiropor embalaža. Ta je seveda idealna za pakiranje tople ali hladne hrane, ki jo želimo obdržati pri ustrezni temperaturi. Stiropor ima dobre izolacijske lastnosti, s tem je zelo priljubljen pri izdelavi embalaže, ki jo uporabljamo za shranjevanje gotovih jedi. Stiropor embalaža je nepogrešljiva pri gostincih, ki opravljajo dostavo hrane, saj ohranja jedi vseskozi pri idealni temperaturi.

Plastična embalaža

Gotovo si omembe zasluži tudi plastika, ki nam ponuja širok spekter različnih rešitev za varno in enostavno pakiranje hrane. Takšna embalaža je na voljo v mnogih izvedbah. Spet se lahko uporabi že plastična folija, še veliko bolj priljubljene pa so razne plastične škatlice, ki so razpoložljive v različnih oblikah in velikostih, s pokrovi ali brez. Gotovo lahko računamo na to, da bomo v ponudbi plastične embalaže našli prave rešitve za praktično vsako vrsto hrane.