Poznate broške? Ste že slišali za njih? Mogoče se vam sanja kaj naj bi to bilo, a niste povsem prepričani? Ali pa spadate med tiste, ki ste broške včasih redno uporabljali, jih še vedno uporabljate?

Moram priznati, da tudi sama brošk ne uporabljam, čeprav so mi sicer precej všeč, a prave priložnosti, da bi jih nosila še ni bilo. Ali pa se enostavno ne spomnim na njih, takrat ko bi jih bilo potrebno kupiti. Ko sem prvič slišala za izraz broška, sem pomislila na to, da gre za nekaj starinskega, nekaj kar se je uporabljalo včasih in je danes prisotno le še v kakšnem muzeju. Nekako mi je po mislih tavala misel, da so broške drug izraz za denarnice oz. mošnje. A to je bilo že davno, verjetno še nekje na začetku osnovne šole.

No, še za vse tiste, ki morebiti ne veste točno kaj je to. Ja, to je to, to je naprsna zaponka. Narejena je lahko iz različnih materialov, med bolj priljubljene prav gotovo spada zlata broška.

Različne broške oz. naprsne zaponke so bile veliko omenjane tudi v hrvaških medijih, posledično pa tudi v slovenskih. Šlo je namreč za broške gospe Jadranke Kosor zaradi katerih se je razvila cela afera. Bistvo te afere je bilo vprašanje, od kje gospe Jadranki Kosor toliko različnih brošk in kdo to financira.

Kljub temu, da so kvalitetne broške tudi precej drage, si jih lahko privoščimo vsaj nekaj oz. vsaj eno za kakšno posebno priložnost. Vsekakor se bom tudi sama verjetno v kratkem odpravila po nakupih in izbrala kakšno broško po sovjem okusu, če le cena ne bo previsoka.