Od nekdaj sem bil v službi veliko na terenu, kar je pomenilo, da svoj mobilni telefon polnim predvsem v avtomobilu – in to je bilo tudi potrebno, kajti kot komercialist, zadolžen za prodajo pijač, imam ves čas veliko klicev, kar pomeni, da se mi telefon mimogrede izprazni. Ne zgolj zaradi klicev – ti ne terjajo veliko energije, temveč še bolj zaradi uporabe spleta na telefonu. Ves čas moram namreč spremljati elektronsko pošto od strank ter tudi preverjati našo spletno stran, v kateri so vnesena vsa tekoča naročila.

Ker so težave s hitro porabo baterije na mojem mobilnem telefonu vsem znane, so mi prijatelji za rojstni dan kupili posebno darilo: powerbank (wayteq.si). Moram priznati, da sem bil darila izjemno vesel, saj sem že nekaj časa razmišljal o tem, da bi si powerbank kupil sam. A medtem, ko sem sam brskal po spletnih straneh z daljne Kitajske in hotel kupiti poceni powerbank nekega X proizvajalca, ki bi mi omogočil, da ravno enkrat napolnim telefon, so seprijatelji veliko bolj izprsili. Denar so zbrali skupaj in tako ga je bilo dovolj, da so mi kupili powerbank z izjemno zmogljivostjo in tudi dobrega proizvajalca, poleg tega pa imam nanj še garancijo, če bi se kaj pokvarilo oziroma šlo narobe. In glede na to, da se pri meni elektronske stvari kvarijo hitro, saj mi ali padejo na tla, ali jih polijem in podobno, mi bo tudi to prišlo še kako prav. Sicer pa so prijatelji v šali rekli, da če mi bo powerbank zdržal vsaj pol leta, torej več kot mi običajno zdrži mobilni telefon, potem bodo več kot ponosni name.

Sicer pa sem sedaj že ugotovil, da »zalogovnik energije«, kot mu v šali rečem, kadar se hočem nekoliko pošaliti in ga slovensko preimenovati, ni priročen samo zaradi moje službe. Ko sva bila s punco poleti na dopustu, sva ugotovila, da z mojim powerbankom res lahko napolniva moj telefon, a hkrati bi rada napolnila še marsikaj drugega – na primer njej predvajalnik glasbe in mini zvočnik, ki ju uporabljava za poslušanje glasbe na plaži. Tako da mislim, da bo vseeno potrebno s Kitajske naročiti še kakšno manj kakovostno in precej bolj poceni stvarco za polnjenje elektronike. Verjetno pa nebom naročil zgolj enega kosa. Glede na to, da se vse več ljudi zaveda, kako pametno je imeti powerbank in si tako zagotoviti delovanje elektronskih naprav, nebi bilo nič narobe, če bi jih naročil malo več in jih skušal prodati – saj veste, nenazadnje sem komercialist, kar pomeni, da sem po duši vendarle trgovec.