Če ste našli ta članek, vas verjetno mika, da bi odprli svojo spletno trgovino. V članku lahko najdete koristne informacije o tem koliko truda in časa zahteva postavitev trgovine na spletu. Vabljeni k branju.

izdelava spletnih trgovin

Glede na to, da je izdelava spletne trgovine bolj ali manj kompleksen projekt, ki nikakor ni enostaven in je hkrati tudi projekt, pri katerem se na hitro lahko kaj zaplete, je prav, da se zavedate, da izdelava spletne trgovine ni hiter projekt. Za enostavno trgovino z le nekaj izdelki lahko računate, da je narejena v tednu dni, ampak to bi veljalo v primeru, da bi en programer delal samo vašo spletno trgovino, kar pa je v praksi nemogoče pričakovati, saj zagotovo skrbi za odpravljanje napak in pa kakšnih majhnih nadgradenj še za nekaj ostalih strani. Zato raje računajte na kakšnih 14 dni ali pa še bolje na mesec dni.

Traja izdelava spletne trgovine predolgo?

Če boste v izdelavo dali že bolj zahtevno trgovino, lahko računate na to, da bo izdelava spletne trgovine trajala od meseca do dveh, medtem ko je za zelo zahtevno trgovino tudi štiri mesece še povsem normalno obdobje. izdelava spletne trgovine namreč poteka v več fazah. Najprej se naredi dizajn, potem se osnutek pošlje v predogled, pa potem je tu še izdelava vseh kategorij, razvoj vseh potrebnih dodatkov kot so filtri, kontaktni obrazci, košarice, iskalnik ipd., na koncu pa pride še do zelo zamudnega vnosa vsebin, kar se velikokrat izkaže kot najbolj zamudno. Zato v prav nobenem od navedenih obdobij ne moremo reči, da traja izdelava spletne trgovine preveč dolgo. Če pa izdelava spletne trgovine traja dlje kot 6 mesecev, pa nimate neprestanih želja po spremembah, potem pa je nekaj narobe.

Sodelujte pri izdelavi

Zelo pomembno je, da naročnik pri izdelavi sodeluje. Ne sicer v smislu, da želi ves čas poročila o napredovanju izdelave, da si želi ves čas ogledovati, kaj je programer uspel narediti, temveč sproti testirajte in odkrivajte napake. Več kot jih boste našli v času izdelave, bolje bo in na koncu bo izdelava spletne trgovine potekala krajši čas.