Procesor pogosto imenujemo tudi kar za silicijeve možgane računalnika, saj je zadolžen za izračunavanje in obdelavo podatkov. Od tega, kako kakovosten je procesor, je odvisno, kako dobro in hitro bo vaš računalnik deloval. Tako kot lahko pri ljudeh z različno stopnjo inteligence pričakujemo različno hitre odzive in reševanje različno zapletenih nalog, velja to tudi za procesorje – najbolj vrhunski opravijo delo v hipu, pri slabih pa se vedno znova zatika in vse poteka počasi. Najbolj znan je gotovo Intel procesor, ki predstavlja dobro uveljavljeno blagovno znamko, znotraj katere pa najdemo različne izdelke. To pomeni, da ni pomembno le, da imamo v računalniku Intel procesor, temveč je dobro tudi vedeti, kateri model oziroma generacijo.

Intel procesor generacije 7

Vsaka generacija procesorjev prinaša napredek, zaradi katerega je tehnologija še bolj priročna in uporabna. Pod Intel procesor 7 spada kar nekaj različnih izdelkov, ki se med seboj razlikujejo po svojih značilnostih predvsem zaradi različnih namenov uporabe samega računalnika, to pa določa tudi število jeder v procesorju. Tako je prvi procesor, ki ima 10 jeder, prav Intel procesor generacije 7 z oznako Core i7 Extreme Edition. Namenjen je najboljšim prenosnim računalnikom in omogoča ekstremne odzive pri igranju iger, ustvarjanje visoko kakovostnih vsebin ter neverjetno sočasno opravljanje nalog. Lahko bi rekli, da je to procesor za “profije”, saj na trgu dejansko ne obstaja ničesar boljšega.

Drugi procesorji sedme generacije so namenjeni uporabi v službenih in domačih namiznih ter prenosnih računalnikih, tudi pri tistih, ki uporabljajo zaslon na dotik. Gotovo pa je zanimivo, da Intel procesor ne spada zgolj v računalnik, temveč je lahko z njim opremljen tudi mobilni oziroma pametni telefon. Intel procesor m3 zagotavlja neverjetno odzivnost mobilnika in tudi skrbi za daljšo življenjsko dobo baterije.

Zakaj bi uporabljali Intel procesor nove generacije?

Ni potrebno, da ste navdušenec nad sodobno tehnologijo in želite imeti najbolj nove in najbolj zmogljive proizvode. Prednosti nove generacije hitro opazi prav vsak uporabnik, ki računalnik uporablja redno. Procesorji sedme generacije zagotavljajo namreč kar 65 odstotkov hitrejšo odzivnost, kot smo je vajeni pri na primer pet let starm namiznem računalniku. Predvsem se izkažejo pri zahtevnejših programih, pri uporabi grafičnih programov in iger, prav tako pa tudi takrat, kadar računalnik uporabljate za video, torej za gledanje filmov.