Zdravstveno zavarovanje nam zagotavlja kritje stroškov v primeru poškodb, zdravstvenih, zobozdravniških in drugih uslug. Obstaja zelo veliko tipov zdravstvenih zavarovanj, v Sloveniji pa sta verjetno najbolj poznana obvezno in dopolnilno oz. dodatno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje krije le nekatere stroške zdravstvenih storitev, dopolnilno pa pokrije skoraj vse. Dopolnilno zavarovanje krije kar veliko stroškov, ki jih obvezno ne pokrije, tu se najdejo recepti in zdravila, zobozdravstvene storitve, fizioterapija in še mnogo drugih storitev.

Zdravje je najbolj cenjena vrednota vsake osebe na tem svetu. Mogoče se vam ne zdi tako, vendar če nam zdravje peša, nam ne pomaga tudi nobena druga materialna ali nematerialna stvar. Zdravstvene storitve so potrebne v zelo veliko primerih, seveda ste lahko nezavarovani ampak nikoli ne veste, kdaj se vam bo zgodila nesreča. Ni nujno, da ste zanjo krivi sami, v vas se lahko zaleti avtomobil ali vam tretja oseba zada poškodbe. V primeru, da ste zavarovani vse nastale stroške krije zavarovalnica in zadeva je urejena, če pa niste, bi vas ob pogledu na račun v večini primerov poleg denarnice zabolela še glava.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko sklenemo pri nekaj različnih ponudnikih zavarovanj, cene omenjenega zavarovanja pa se gibljejo od 25 do 30€. Poznamo še razna druga zavarovanja, najbolj poznana vsem so sigurno avtomobilska zavarovanja, tu so še investicijska, naložbena, nezgodna, pokojninska zavarovanja, zavarovanje objektov in lastnine, zavarovanje kredita, kolesarjev, pohodnikov, letal, živali, življenjska zavarovanja, zavarovanja vodnih plovil in še mnoga druga.

Kot sem že omenil so najbolj pogosta avtomobilska zavarovanja, zato jih bom v tem članku na kratko opisal. Avtomobilska zavarovanja nam krijejo nastalo škodo v primeru povzročitve nesreče. Seveda imajo taka zavarovanja nekaj pogojev, katerim moramo zadostiti, da nam zavarovalnica krije stroške. Ne smemo biti pod vplivom nikakršnih substanc, naj bojo to droge, alkohol ali pa katerekoli drugi produkti, ki bi zmanjšali našo sposobnost vožnje, kot naprimer nekatera zdravila. Sklepanje avtomobilskih zavarovanj lahko poteka na več različnih načinov, zavarovanje lahko sklenete osebno pri zavarovalnem agentu ali pa ta pride na dom, tehnični pregledi ob svojih delavnicah ponujajo tudi okenca, kjer lahko uredimo zavarovanje, ali pa ga uredite kar prek spleta.

Mogoče ste skeptični vendar sklepanje zavarovanj prek spleta vedno bolj pridobiva na popularnosti. Prednost je vsekakor ta, da nam ni treba stati v vrsti za okencem, na spletu pa so prav tako zbrane ponudbe vseh mogočih zavarovalniških hiš, marsikdaj pa so cene veliko bolj ugodne kot, če bi zavarovanja sklepali drugje.

Svoje vozilo lahko zavarujete le osnovno ali pa pred veliko možnimi vplivi. Veliko ljudi svoja vozila zavaruje pred točo, divjadjo, vlomi, poškodbami na parkirišču, potrebno pa je zavarovati tudi voznika in potnike. Kasko zavarovanje vam ob primeru poškodb krije tudi popravila, ki jih druga zavarovanja ne vključujejo. Če imate namen zavarovati vozilo, vam svetujem, da pobrskate po spletu in se seznanite z tekočimi ponudbami, ter si tako zagotovite ponudbo za najugodnejšo ceno.