Ob odprtju podjetja o samem poslovanju nisem vedel prav veliko. Moja odločitev je bila, da poiščem računovodski servis in mu prepustim vodenje knjig. Moram reči, da je bilo pravo olajšanje, še danes se spominjam, kako malo sem na začetku vedel o vodenju podjetja.

Imel sem polno vprašanj in računovodja mi je pojasnil vse nejasnosti. Računovodja, ki sem ga izbral, mi je razložil vse. Sam si ne predstavljam, da bi se poleg dejavnosti podjetja ukvarjal še z bilanco in ostalimi računovodskimi zadevami.

Zelo je pomembno, da mi računovodja informacijo, ki jo v določenem trenutku potrebujem, sporoči  hitro, saj v mojem poslu stranke ne čakajo dolgo. Računovodski servis me opozori na napake, pravzaprav mi nudi popolno podporo, zato se skoraj z vsako spremembo poslovanja, posvetujem z njim. Tako iščemo najboljše rešitve za moje podjetje.

Sam na začetku nisem točno vedel kaj vse lahko računovodski servis nudi. Tudi, če računovodja ni zaposlen v mojem podjetju, je del podjetja. Poslovanje temelji na zaupanju, do sedaj pa tudi še nisem imel nikakršnih težav oziroma nisem zaznal, da bi informacije o poslovanju ali ostalih zadevah uhajale iz podjetja. Pomembno je, da informacije o poslovanju ne gredo v javnost, saj nas tako konkurenca ne more kopirati ali prehiteti.

Prednost, da za moje knjige poskrbi računovodski servis Prima je tudi ta, da se lahko popolnoma posvetim svoji dejavnosti. S svojim podjetjem imam velike načrte, zato bi me, če bi se moral ukvarjati z računovodskimi zadevami, spremljanjem sprememb zakonodaje in drugimi zadevami, pri tem omejevalo. Tako se lahko zato osredotočim le na razvoj svojega podjetja.