Veliko slovenskih občin, ki se ukvarjajo s tem, da je v njihovih krajih »premalo življenja«, poleti pozablja na odlično poslovno priložnost – to nudijo tečaji tujih jezikov in drugi tečaji in tabori, ki so poleti namenjeni otrokom. Med počitnicami, ko so šolarji doma, jih namreč starši z veseljem »pošljejo na koristne počitnice« – nekam, kjer se bo otrok imel lepo in se hkrati še česa naučil, namesto, da bi cele dopoldneve sam doma posedal pred televizijo.

Tečaji tujih jezikov in drugi tabori, ki bi jih lahko organizirali skoraj v vsakem kraju, ne zahtevajo veliko. Gotovo se povsod najde kakšna stavba, ki bi lahko otrokom nudila prenočišče, za hrano pa bi lahko poskrbele kuharice iz šole. In seveda ni nujno bivanje v hiši – najbolj prijetni tečaji tujih jezikov so tisti, kjer lahko otroci spijo v bungalovih ali mobilnih hišicah, pa tudi spanje v šotorih je zelo zanimivo.

Tečaji tujih jezikov, taborniške aktivnosti, tabori z jahanjem in podobno so torej nekaj, kar bi veljalo izkoristiti. Še posebej to velja za tiste občine, v katerih sicer ni veliko obiskovalcev, kajti tečaji tujih jezikov in tabori za otroke pritegnejo zlasti takrat, kadar potekajo v mirnejšem podeželskem okolju, kjer so otrokom na voljo tudi druge zanimivosti, na primer učne poti v naravi, športne aktivnosti in podobno.