V današnjem času so postali taxi prevozi že nepogrešljivi na naših cestah. Najbolj se jih poslužujemo v večjih mestih, kjer je najdba parkirnega mesta skoraj da misija nemogoče, in tako prihranimo čas, ki ga bi sicer porabili za iskanje primernega parkirišča. Še vedno pa je veliko manjših slovenskih mest, ki taksijev sploh nimajo. Uporabljamo jih še za prevoze do letališč, med potovanjem, za prevoze iz zabav in podobno.

Veliko slovenskih diskotek ter barov ima možnost, da ti natakar ob koncu večera pokliče taxi prevoz, ter ti s tem zagotovi varno pot domov. V Sloveniji so taxiji v primerjavi z drugimi državami precej dražji, ker jih je manj. Cene se gibljejo okrog 0,80 € za kilometer, k računu pa se vam prišteje še štartnina, ki znaša okrog 0,90 €. Će te mora taxist še malo počakati, se k računu doda še to. To so seveda cene za »navadne« dni. Če potrebujemo prevoz do doma na silvestrovo, se lahko pripravimo na krepko zasoljen račun. Taxi lahko pokličemo, ustavimo ali pa uporabimo kar aplikacijo na našem pametnem telefonu. V državah tretjega sveta so pogajanja s taxisti zelo priporočljiva, saj si lahko znižamo ceno prevoza za kar 50 %. V Sloveniji pa pogajanja ne pridejo velikokrat v poštev.

Ko potujemo z letalom, lahko veliko prihranimo, če ob prihodu na letališče poiščemo prostor za odlaganje potnikov, ter se tam dogovorimo z voznikom. Slednji se mora v vsakem primeru vrniti v mesto, ter nam lahko tako ponudi ugodnejšo ceno za prevoz iz letališča, kot nam bi jo ponudil, če ga bi poklicali.