Vsi se bodo strinjali da je danes najboljša promocija spletne strani, dobra optimizacija le-te v spletnih brskalnikih. Širše in globlje če je spletna stran, več podstrani promovira podjetje, dejavnost, prireditev,… Če nam z optimizacijo spletne strani ne uspeva oziroma ne dosegoma željenih rezultatov, potem je pametno poseči po ostalih metodah za promocijo spletne strani. Najboljše rezultate prinaša uporaba storitve Google AdWords, ko omogoča največ možnosti kar se tiče usmerjanja promocijske dejavnosti. Promocija spletne strani z uporabo Google Addwords se izvaja tako, da se naša stran pojavlja v plačljivih sponzorskih povezavah, ki jih lahko najdete med prvimi rezultati na google-ovi poizvedbi. Vendar je na znanje potrebno vzeti, da se sponzorske povezave pojavljajo le takrat, kadar obstaja dovolj velik interes s strani lastnikov spletne strani. Promocija spletne strani uporabniku vzame veliko časa, pa tudi rezultati so vidni šele čez nekaj tednov ali mesecev.

Poglejmo si še najbolj obiskane spletne strani po svetu in Sloveniji. Med najbolj obiskane spletne strani na svetu sodijo :

  • Google – dnevno jo obišče preko 190 milijonov obiskovalcev
  • Facebook – dnevno jo obišče približno 168 milijonov obiskovalcev
  • Youtube – dnevno jo obišče preko 118 milijonov obiskovalcev
  • Yahoo – dnevno si jo ogleda preko 94 milijonov obiskovalcev
  • Wikipedia – dnevno jo obišče 55 milijonov obiskovalcev

V Sloveniji med najbolj obiskane spletne strani sodi 24ur.com, ki jo je marca 2012 obiskalo več kot 710.000 obiskovalcev, to je več kot 50% uporabnikov spleta v Sloveniji. Na drugo mesto je prišla spletna stran siol.net, tretje pa najdi.si. Vse ostale spletne strani so imele v marcu 2012 manj kot 500.000 obiskovalcev.