Pizza je jed, ki je poznana po celem svetu. Pizzerija Melita je pizerija, ki vam nudi različne in zelo okusne pizze vseh vrst. Najprej je bila ta jed pripravljena za reveže, vendar je sčasoma postala pizza jed tudi za bogate. Picerija Melita gosti različne goste in vsi so zelo zadovoljni s ponudbo, ki jo nudi Picerija Melita. V začetku so pripravljali samo eno vrsto pizze, tako imenovana pizza margerita. Ta pizza vsebuje sveži, rdeči paradižnik, sveži beli sir mozzarello in seveda še baziliko in zelene olive. Taka pizza je nastala v Neaplju v Italiji. Še daanes je pizza margerita kraljica vseh pizz. Pizzerija Melita nam pripravi odlično pizzo margerito in seveda zraven še veliko paleto vseh vrst pizz.

Picerija Melita nam pripravi pizze z različnimi dodatki. Znana je pizza z mletim mesom imenovana Bolonjska, Pizzerija Melita se izkaže s Siciljanskimi pizzami. To so pizze s sardelami. Omeniti moramo tudi pizzo z jajci, tako imenovana pizza Romana. Vse pizze pa upoštevajo osnovo prvega mojstra pizz; pizza mora biti s tankim testom in seveda biti mora okrogle oblike. Zelo okusne so pizze iz krušnih peči in, ko se odločamo kam bomo šli na pizzo, se moramo odločiti in obiskati pizzerijo, ki ji pravijo Pizzerija Melita. To je pizzerija, ki upošteva vsa znanja o pizzah, ki so se vsa ta leta razvila, oziroma Picerija Melita vedno poskrbi, dab o gost zadovoljen.

Pa še nekaj zanimivosti o pizzah. Pizza je doživela bum po drugi svetovni vojni. Ameriški vojaki so se izkrcali v Italiji in se takrat prvič srečali z italijansko pizzo, čeprav so pizzo v Ameriki že prej poznali. Pizza se je po Evropi zelo hitro širila. in pričele so cveteti pizze vseh vrst in različnih okusov. Pizzerija Melita se neprestano trudi , da pripravi zelo okusne pizze, gostje morajo biti zadovoljni in seveda tudi so zadovoljni.