Angleščina ali angleški jezik je eden izmed najbolj razpoznavnimi in uporabljenimi tujimi jeziki ki se govori v večini tujih državah in drugod po našem svetu. Na večini današnjih osnovnih šolah imajo otroci in kasneje po končani osnovni šoli kot študentje na faksih na izbiro kar tri tuje jezike med katerimi je tudi angleščina za katero se večina odloči.

Na izbiro je tudi nemščina, v nekaterih osnovnih šolah pa tudi ruščina. Ker se nekateri med nami odločijo da se bodo po končani osnovni šoli poskusili šolati v tujini,  jim znanje angleščine pride prav. Nekaj je tudi takih se namesto šolanja rajši odločijo za potovanja po tujih državah kjer se govori največkrat v angleščini in bi se med potovanjem naučili angleščine. Bi se radi naučili angleščine? Kliknite na http://www.anglescina.org/ .

V nekaterih tujih državah pa mislim, da se poleg svojega domačega jezika nekateri domačini ali nočejo ali pa ne znajo pogovarjati v angleškem jeziku, tako da moramo potem poskusiti s kakšnim drugim tujim jezikom, ki je njim bolj znan kot angleščina, da se lahko potem sporazumevamo z domačini. Veliko primerov imamo tudi pri iskanju nove službe kjer se opravljajo dela največ z računalniki in je eden izmed pogojev znanje angleškega jezika. Tukaj pa nastane težava ker nekoliko starejša generacija ljudi angleškega jezika ne obvlada ali sploh ne zna tekoče govoriti in pisati v angleščini. Tudi nekaj programov, ki jih imamo inštalirane na računalnikih in mobilnih telefonih je v angleščini tako da tudi tukaj nastane težava za tistega ki ne zna dovolj dobro angleškega jezika.