Pri nakupu sedežne garniture se redko pojavi težava, da nebi našli nič zanimivega, ker je na tržišču toliko izbire, da se za vsakogar najde nekaj. Če je pa temu vendarle tako pa imamo vedno možnost, da si damo narediti sedežno garnituro po naročilu, kar je redka in izredno draga izbira. V tem primeru se dosti ljudi poslužuje najema kredita za nakup pohištva.

Druga, cenejša možnost je, da vzamemo stvari v svoje roke in naredimo sedežno garnituro sami. Potrebno bo seveda nekaj materiala, odvisno od naše želje in ideje.

Pa naj vam predstavim eno idejo, ki sem jo nedolgo nazaj zasledila pri prijateljici. Tako imenovana sedežna je bila narejena za zunanjo uporabo. Prinesla je nekaj palet in sestavila kotno sedežno garnituro. Nekaj letvic izrezala, nekaj jih je pribila ko naslonjalo. Celotno zadevo je prebarvala v črno in po vrhu tega naložila lepe okrasne blazine. Vsekakor vam moram povedati, da zadeva zgleda odlično. Seveda je to samo ideja, saj lahko predelavo naredimo iz različnih stvari, nenazadnje se prodaja toliko zanimivosti…Uporabimo jih. Naravno, lepo in poceni.

Seveda pa se lahko odločite tudi za obisk pohištvenega salona. Nakup sedežne garniture ni enostavna odločitev saj gre za dolgoročno investicijo. Vsekakor pa je to stvar, ki jo prepuščam Vaši izbiri…