Delate in živite v Ljubljani in želite najeti stanovanje? Morda pa ste podjetje, ki potrebuje nove prostore, drugačne od obstoječih? Najem nepremičnine Ljubljana zna biti za nekoga, ki se v tem ne najde, dokaj težavno. V nadaljevanju bodo zato predstavljeni koraki kako to storiti.

Za najem se odločajo tudi študentje, dijaki in torej osebe, ki imajo v prestolnici vse vrste obveznosti. Čim hitrejši začetek je seveda najpomembnejši. Bolj boste odlašali, slabše ponudbe boste najverjetneje dobili. Seveda je iskanje možno preko oglasov, a to v današnjem času ni več najbolj učinkovit način. Nepremičninski agent je boljša izbira za vas. Z njim morate dobro sodelovati in mu zaupati čim več svojih želja, da vam jih bo pomagal uresničiti. Oglejte in obiščite le tiste, ki se vam zdijo resnično najbolj primerne. Dober pregled ponudbe je tukaj torej ključen. Seveda pa brez oddaje ponudbe, nepremičnine Ljubljana ne boste dobili. Nepremičninski agent vam bo pomagal pripraviti ponudbo in jo posredovati najemodajalcu, lahko bo na vašo željo tudi vodil pogajanja. Potreben bo tudi izveden pravni postopek in pa pogodba. Morate jo predelati in prebrati z razumevanjem, ter poslati stranki, da si jo še ona ogleda. Brez podpisa pa pogodba nebo veljavna, zato ne pozabite še na to. Nepremičnine Ljubljana na koncu le še prevzamete. Tu poteka primopredajni postopek ter prepis komunalnih priključkov. Pregledamo, če je vse tako kot smo se dogovorili in stanovanje je v naših rokah.

V primeru pa, da pride do kakršnih koli pomanjkljivosti pri elektriki, vodi in samemu stanovanju, moramo najemodajalcu to nujno sporočiti. Dolžan je to odpraviti še preden stanovanje prevzamemo. Ker boste stanovanje plačali vi in tam preživeli veliko časa, ne prehitevajte. Vzemite si čas in dobro predelajte vsak korak posebej. Poslušajte in komunicirajte z nepremičninskim agentom če ga boste najeli, saj je vsak nasvet lahko izjemno pomemben, ko gre za najem, prodajo ali nabavo stanovanja.