O prevajanju smo na tem blogu že nekajkrat govorili, preberite pa si še naslednji blog zapis, ki vam bo celotno področje predstavil malce bolj podrobno.

Ste v težavah, ker ne razumete določenega besedila ali dokumenta, nujno pa potrebujete prevod, saj so podatki oziroma informacije zelo pomembne za vas? Je druga težava v tem, da to potrebujete v zelo kratkem času, mogoče celo v času vikenda? Potem je prevajanje resnično vaša edina trenutna rešitev in zagotovo je možno to dobiti v kratkem času.

Smo v dobi interneta, tako da lahko povpraševanje pošljete čez vikend in velika verjetnost je, da bo odgovor prišel tudi v času, ko je vse zaprto, saj se marsikatero podjetje zaveda, kako nujno potrebno je lahko prevajanje in je njihova pozitivna lastnost ravno hitra odzivnost. Če potrebujete prevod v resnično kratkem času, se bo skoraj vsak izredno potrudil ter vam ustregel, vendar se moramo zavedati, da ljudje nismo stroj in vsak strokovnjak potrebuje določen čas, da nekaj prevede.

Če potrebujete prevajanje za 1500 znakov brez presledkov oziroma za eno avtorsko stran, to zagotovo ne bo noben problem za kratek rok, če pa to prevajanje vsebuje več strani, bo zato vseeno potreben določen čas, ampak ob ustrezen plačilu in dogovoru je vse možno. Skoraj vsak strokovnjak oziroma naravni govorec ima normo za prevajanje okoli sedem avtorskih strani na dan, saj ima dan le 24 ur in žal hitreje ne gre, sploh če je potrebno prevajanje narediti kakovostno in strokovno. Roko na srce to želi in zahteva vsaka stranka, poleg tega podjetja nudijo garancijo in če besedilo, ki se je dalo v prevajanje ne bo popolno, bo zahtevana reklamacija, kar pomeni da je podjetje na izgubi, tega si pa ne želi nihče.