Vas zanima delo v restavraciji, ali pa v kakšnem prijetnem lokalu? Delo gostinca je kar zahtevno in naporno. Več o delu v niši gostinstvo si lahko preberete v spodnjem članku. Vabljeni k branju.

Delo v gostinstvu je dinamično delo, katero zahteva, da je človek aktiven in vedno v gibanju, ustvarjalen, inovativen. Delo v gostinstvu ne pozna enoličnosti, saj je vsak dan zgodba zase. Delo v gostinstvu je dinamično in ustvarjalno ter se izvaja v prijetnem, zanimivem okolju v nenehnem stiku z ljudmi. Veliko je komuniciranja, zato mora biti človek, ki se odloči za delo v gostinstvu, sposoben dela v skupini, timskega dela z gosti, s sodelavci in z vsemi obiskovalci. Delo v gostinstvu ima nasploh kar nekaj pozitivnih prednosti, saj ima oseba, ki dela v gostinskih poklicih veliko možnosti za komuniciranje v tujih jezikih in se hkrati izpopolnjevati v znanju le teh.

Med opravljanjem dela v gostinstvu boste lahko kaj kmalu srečali pomembne osebnosti, veliko je možnosti za pridobivanje novih znanj in novih izkušenj. Delo v gostinstvu lahko opravlja kar nekaj različnih poklicev in ljudje z najnižjo, kot tudi z visoko izobrazbo. Za delo v gostinstvu ni pomembna ne starost, še manj spol. Poklici, ki jih v gostinstvu najpogosteje najdemo, so kuhar, natakar, pomočnik natakarja, vodja cateringa, pomočnik kuharja, receptor, tehnik oziroma tehnica gastronomija, ki pa smo ga do sedaj poznali kot poklic gostinskega tehnika. Delo v gostinstvu nikakor ni enostavno, a je kljub temu eden izmed redkih poklicev, pri katerem so odzivi po dobro, pa tudi po slabo opravljenem delu znani takoj, saj so predvsem natakarji tisti, ki so z gostom v zares neposrednem stiku. Prav iz tega razloga je zelo pomembna tudi osebna urejenost človeka, ki se odloči za delo v gostinstvu, pomembno je, da je obleka, ki jo ima na sebi lepa, stilsko oblikovana in skladna. Za delo v gostinstvu je primeren človek, ki ima dober spomin, to velja predvsem za natakarje, ki je odgovoren, zanesljiv, ustvarjalen, predvsem pa mora imeti smisel za delo z ljudmi.

Več informacij o zaposlitvah.