Tiskalniki so dandanes prisotni že praktično v vsakem gospodinjstvu. Tehnologija tiskalnikov je močno napredovala, omogočajo pa nam hitro tiskanje na različne debeline papirja z različnimi barvnimi odtenki.

Med bolj znane znamke na področju tiskalnikov spadajo znamke HP, Epson ter Canon. V današnjem članku pa bomo govorili o HP tiskalnikih in kartušah zanje. Kartuše HP so primerne samo za tiskalnike te znamke, so pa res nekateri modeli kartuš kompatibilni tudi z drugimi tiskalniki, običajno boste to informacijo dobili v opisu naprave. Na trgu obstajajo tudi ponaredki kartuš, teh pa vam ne priporočam, saj je kvaliteta tiskanja manjša kot pri originalni kartuši.

Nakup kartuš boste najlažje opravili prek spleta in sicer v za to posebej namenjenih spletnih trgovinah. Primer take trgovine je spletna trgovina 123kartuse.si, v tej spletni trgovini lahko v samo 3 enostavnih korakih prek interaktivnega vmesnika pridete do izdelka, ki ga želite. Med ponudniki kartuš prek spleta so zagotovo eni izmed boljših ter bolj ugodnih. Na svoje kartuše in tonerje nudijo 2-letno 100% garancijo, vse izdelke pa vam pošljejo brezplačno. Paketi potujejo prek Pošte Slovenije in tako je prevzem res enostaven. Nudijo vam kartuše za HP tiskalnike različnih modelov. Če boste svoje naročilo oddali do 15:00 ure, bo paket pri vas že naslednji dan.

Čeprav je dotičen ponudnik res ugoden, pa so kartuše za tiskalnike še vedno drage. Najbolje bo, če se o ceni kartuše pozanimate že pred nakupom tiskalnika, tako ne boste presenečeni, ko boste kartušo kupovali prvič. HP kartuše pa so še vedno med bolj kvalitetnimi in tako boste lahko natisnili veliko več strani, kot z kartušo nekega drugega proizvajalca.