Kupovanje na dražbi ni več nikakršen tabu, še zelo zadržnim Slovencem je nekako prešlo v kri. Da je dražba lahko dober posel in dobičkonosen biznis, pričajo številni portali – posredniki, ki delujejo kot medij med tistimi, ki dražbo organizirajo (ponudniki) in tistimi, ki so na lovu za ugodnimi cenami (povpraševalci).

Dražbe so javno objavljene na AJPES-u, Uradnem listu ter na upravnih enotah posameznih občin. Vse lepo in prav, ampak kaj pa, če želite več? V tem primeru boste morali poseč po bolj naprednih metodah obveščanja in to so spletni portali.

Spletni portali, ki obveščajo o dražbah, so namenjeni tako povprečnim uporabnikom kot tistim, ki imate bolj specifične želje in zahteve. Osnovni paket pregledovanja nad dražbami je običajno brezplačen, naprednejše možnosti pa bo potrebno doplačati. To je ustaljen način posredovanja med povpraševalcem in ponudnikom, ki ga verjetno že poznate.

Naprednejši paketi so običajno namenjeni tistim povpraševalcem, ki živijo za dražbe.

Ni res, da na dražbi lahko kupiš samo nepremičnine: z dobro načrtovanim planom in pravo strategijo, si lahko za izjemno malo denarja opremite stanovanje, poslovne prostore in si v vašo garažo tudi prepeljete vozilo.

Ker so cene nekaterih predmetov izjemno smešne, lahko hitro postanete „zasvojeni“ in dejansko živite samo še od tega, da kupujete na dražbah.

Še zmeraj velja prepričanje, da je dražba izhod v sili za dolžnike in da se na njih znajdejo večinoma predmeti, ki so bili zarubljeni in dolžnikom odvzeti na silo, kar pa seveda ni res. Policijska dražba izgubljenih najdenih predmetov je samo eden izmed primerov, ki priča nasprotno, poleg tega pa ne pozabite, da na nepremičninskem trgu še zmeraj vlada recesija in je dražba odlična priložnost za nepremičnine, ki v nasprotnem primeru ne bi bile prodane še vsaj nekaj let.

Portal dražbe123.com je odlično izhodišče za raziskovanje po aktualnih dražbah vseh vrst!