Iščete delo in zaposlitev in ne najdete sebi primerne ponudbe? Ste se osredotočili samo na domači kraj in vas selitev v katero drugo mesto ne mika? Na delo v tujini niste niti pomislili?

Vse to so tudi možnosti, da dobite delo in zaposlitev. Zaposlitev, ki vas bo veselila, je lahko dosti bolj pomembna od tega, kje živite in delo, ki vam je v veselje, je danes že zelo redko dosegljivo. Iskanja dela se lotite brez osebnih zadržkov, saj iščete svoje delo, moje delo pa je, da vam podam nekaj napotkov, da lahko najdete čimbolj primerno delovno mesto.

Pri nas je zelo značilno zaposlovanje v domačem kraju, obiski in pregled del, ki jih ponuja le domač zavod za zaposlovanje. Premalo iskoriščamo prednost, ki nam je ponujena in ta prednost je v naši majhnosti. Iz enega konca Slovenije smo na drugem koncu v le nekaj urah, torej je za nas dejansko dosegljivo delo in zaposlitev po celotni državi. Pa ste že kdaj gledali oglase iz sosednjega mesta, kaj šele iz mesta z drugega konca Slovenije?

Včasih je za delo in zaposlitev, ki bi vam nudila vedno nove in sveže izzive, potrebno narediti kompromis. Največ boste pridobili, če naredite kompromis glede lokacije, smiselno pa je razmisliti tudi o selitvi v drug kraj, seveda le v primeru, da se izbrano delo in zaposlitev izkaže za primerno. Zato je najbolj pomembno, da delo in zaposlitev testirate in se vsaj v začetnem obdobju vozite na delo iz domačega kraja. Če vam bo delo in zaposlitev ter tudi ostali pogoji všeč, se lahko še vedno preselite, sicer pristanete spet na začetku in iščete novo delo in zaposlitev.

Če niste preveč navezani na domač kraj, na prijatelje in znance, pa vsekakor velja preveriti tudi delovna mesta v tujini, saj so lahko te-ta precej bolje plačana in tudi drugi pogoji so lahko boljši.