Ste srednješolec ali pa je kdo bližnji vaš to? Mogoče pa ste starš srednješolca ali nekdo, ki ga ima rad in mu želi pomagati. Kateri predmet mu dela preglavice? Običajno največ težav povzroča prav matematika in so zato potrebne inštrukcije matematike za srednjo šolo.

Ko smo se vpisovali v srednjo šolo, bi se naj odločili, kaj bomo počeli celo življenje. Ali pa smo šli splošno smer prav iz tega razloga, da bi se potem vpisali na fakulteto po izbiri. Kakorkoli, ni nujno, da če smo končali srednjo šolo, pridobili določen poklic, da bomo morali nadaljevati v tej smeri. Odločimo se lahko tudi za drugo smer in sicer tako, da se vpišemo na fakulteto, ki nas je prepričala. Kar pa je zanimivo, je to, da na vseh srednjih šolah od nas zahtevajo določeno znanje matematike. In to mora biti vaj zadovoljivo, da uspešno nadaljujemo v naslednji letnik.

Nekateri so skoraj naravni talenti, matematiki, vse jim stopi v glavo in vedno jim je vse jasno. Spet drugi, pa so takšni, da jih matematika prav nič ne veseli. Nič ni narobe ne z enim ne z drugim, enostavno smo si različni in tako je tudi prav. Je pa tudi prav, da če nismo ljubitelj določenega predmeta in če nam ne gre najbolje, da poiščemo ustrezno strokovno pomoč in sicer najboljša rešitev so prav inštrukcije. Običajno te izvajajo strokovnjaki, izkušeni posamezniki, ki bodo seveda za svoj trud nam tudi nekaj računali, kar pa je jasno in je seveda znanje naprodaj. Navsezadnje je najbolj pomembno, da nam snov razložijo na enostaven in najbolj razumljiv način.

Inštrukcije matematike za srednjo šolo so ena od možnosti oziroma način, da srednješolcu zagotovimo ustrezno pomoč pri učenju matematike.- Ne glede na to ali mu je ljub predmet ali ne, opraviti s pozitivno oceno je nujno in, če tega s samostojnim učenjem ne more, je pomembno in prav, da mu priskrbimo inštrukcije.