Fiček je mali avto, je formula, ki vsaj nam takoj pade na pamet, ko slišimo besedo fizika. Komplicirana veda, kajne?

inštrukcije-fizike

 

Vendar pa zna biti za nekoga zanimiva, spet drugi pa bodo mogoče ali pa so potrebovali inštrukcije fizike.

Vse te formule, ki so še kako neznane in včasih zelo težke in zakomplicirane, le kdo bi jih razumel. Ljubiltelj fizike, seveda. Če pa nam ta ne leži in smo bolj naklonjeni drugim predmetom, pa nas bo fizika vsakič, ko bo na urniku, neprijetno presenetila in bomo komaj čakali, da zvoni zvonec za konec ure. Teh šolskih 45 minut pri fiziki se zna zelo zavleči, če nismo nekdo, ki bi imel rad ta predmet.

Vendar pa ima fizika tudi takšne snovi, ki znajo biti zanimive, mogoče tudi kdaj v življenju uporabne, čeprav se nam zdi, da je to le malo verjento. Pa vendar, zna se zgoditi. Odvisno seveda, kaj bomo počeli preostanek svojega življenja. Če se odločimo, da bomo pisatelj ali slavist, fizike res verjetno ne bomo potrebovali. Bomo pa za kakšne druge poklice, ki pa bodo vključevali znanje fizike.

Fizika ni samo veda in zakomplicirana snov, je tudi veselje nekoga. In včasih se vprašamo, kako lahko nekdo razume vse te fizikalne snovi. Kako so lahko nekomu tako hitro jasne, sami pa potrebujemo veliko časa, da jih dojamemo, če sploh. Odgovor je, ker smo ljudje toliko različni in vsakemu od nas leži določena snov ali predmet.

V srednji šoli so ponavadi predmeti, ki ne zbudijo našega zanimanja. Med njimi je mogoče tudi fizika, ampak določene stvari moramo vedeti. Vsaj za oceno zadostno, da lahko napredujemo v višji razred. Če nismo ljubitelj fizike in smo naravni antitalent, pa lahko poiščemo pomoč in so nam na voljo inštrukcije fizike, katere običajno izvajajo strokovnjaki, usposobljeni za prenašanje znanja na laike, ki so nam podobni. Seveda bomo to možnost izkoristili, ker enostavno določene stvari moramo vedeti, pa če jih še bomo kdaj v življenju potrebovali ali ne.