Tudi računovodstvo se mora v sodobnem času posodobiti. Podjetja se morajo preusmeriti na e-računovodstvo. Sodobna oroja imajo veliko prednosti in izboljšujejo poslovanje podjetij. Na trgu je veliko računovodskih programov. Deli se jih v več skupin. V eni skupini so programi, ki se jih uporablja preko spletnega brskalnika in tiste, ki se jih namesti na računalnik. V drugi skupini so programi namenjeni velikim, srednjim in malim podjetjem. Na koncu imamo skupino programov, ki zahtevajo določeno stopnjo računovodskega znanja.

Katere so prednosti e-računovodstva?

Največja prednost je v tem, da stranki nudi in omogoči sproten vpogled v računovodstvo in v samo poslovanje podjetja. Podatki morajo biti ažurno vnešeni. Za podjetnika je to zelo uporabno, tako se lahko veliko hitreje prilagaja trgu. Vse tekoče informacije so izjemnega pomena. Tako delo olajša delo tudi računovodji, omogoča oddajo vseh poročil v elektronski obliki na DURS in na AJPS. Velika prednost je v tem, da sta podjetnik in računovodja usklajena. Imata enotno bazo podatkov. Podatki so vedno ažurno vnešeni. Ne vnaša se samo podatke povezane s poslovanjem podjetja, temveč tudi podatke, ki so povezani z aktualnimi zakonskimi spremembami in spremembe računovodskih standardom. E-računovodstvo je zelo varno. Poskrbljeno je z gesli in šiframi. Vsi podatki so zavarovani na strežnikih. Pomembna je dostopnost do podatkov. Do njih lahko pridemo kadarkoli in kjerkoli. Do podatkov pride podjetnik in računovodstvo. Zelo visoka je usklajenost z zakonodajo. Usposobljena ekipa skrbi za uveljavljanje novih zakonskih sprememb. In kar je tudi zelo pomembno, e-računovodstvo zniža stroške podjetniku za vodenje računovodstva.

Spletno računovodstvo vam nudijo tudi v računovodskem servisu Faktura.

Elektronsko računovodstvo je uporabljeno še največ med mladimi podjetniki. Izdelani so programi, ki so primerni prav za mlade in male podjetnike.