Opravimo telefonski pogovor

Dober dan! Kako vam lahko pomagam? Kam je potrebno dostaviti paket? Aha, ni problema in kje ga prevzamemo? Velja. Je kakšna posebna velikost ali teža? Nič posebnega, no krasno. Imate morda kakšne posebne zahteve glede dostave? Čas? Se prejemniku izjemno mudi? Ste naša redna stranka? No, krasno, potem velja, bomo poslali kurirja k vam.

Kaj menite, kam sem poklical, da sem slišal takšne odzive na drugi strani? In naj vam namignem, ni bil vrtni center. Ampak blizu. Sosednja ulica. No, skoraj. Dve naprej in potem levo in za manjšim hribčkom. Pravzaprav kurirskih služb je precej in vse se ukvarjajo s podobnimi dejavnostmi, a dostava paketov je nekako na prvem mestu.

Jaz pa sem navajen pošte

Še pred leti in marsikje in za marsikoga še danes, je bila dostava paket vedno v domeni pošte. S tem seveda ni prav nič narobe in kdor želi, lahko še danes pošilja samo po navadni pošti. Ni pa nujno, saj je sedaj na trgu kar nekaj konkurence in storitve, kot so dostava pošiljk, dostava paketov in podobno opravlja kar precej podjetij, nekaj tudi tujih.
Rezervacije in naročila preko spleta ali naravnost pri kurirju

Dostavo paketov je možno naročiti tudi preko posebnih spletnih obrazcev in preko elektronske pošte, ko ste enkrat s kurirjem že na ti, pa tudi kar po SMS sporočilih in kmalu bodo pri vas in odnesli vaše predmete tja, kamor jih boste poslali. Pri tem so zelo pazljivi, čeprav se sliši, kot da je dostava paketov nekaj povsem enostavnega. A če bi delali napake, zamujali, izgubljali pakete ali jih poškodovali, bi bili hiter ob posel in dober zaslužek. Vse seveda ni idealno in včasih se zgodi, da za vaše podjetje dostavo paketov opravlja nek kurir, ki ga poznate in mu zaupate in se tudi odlično razumete. Potem pa zamenja službo in z novim se nikakor ne morete več ujeti. Človeški faktor je pač vedno in povsod izrednega pomena, zato pravijo, da je potrebno dobre odnose negovati, da dolgo trajajo.

Dostava paketov ni več nič nenavadnega, skoraj se zdi, da so bolj nenavadne ostale dejavnosti, ki jih dostavne službe vse bolj redno opravljajo, kot so plačilo položnic na pošti, urejanje dokumentov na okencih občin in podobno. Za vas lahko na pogreb oziroma v mrliško vežico dostavijo cvetje, žalni venec ali sveče in to natančno ob uri, ko jim boste naročili. Možnosti je torej vse več in iz dneva v dan se samo še povečujejo.

paketi