Varnost mora biti vedno na prvem mestu

Posted on 19 januarja, 2021 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Varnost mora biti vedno na prvem mestu

Varnost ljudem veliko pomeni. Vsakdo si želi, da bi se varno in kvalitetno počutil v svojem domu, v službi, na cesti in v vseh ostalih življenjskih situacijah. Žal na določene dogodke ne moremo vplivati, pri določenih pa imamo veliko besede in dobro je, da se odločimo tako, da si zagotovimo najboljšo možno varnosti.

Če pomislimo na dom, nam izredno kvalitetno varnost nudijo protivlomna vhodna vrata, ki nam omogočajo miren spanec in sproščene počitnice. Če bomo imeli vgrajena protivlomna vhodna vrata, bomo zvečer brez skrbi legli v svojo posteljo, saj bomo vedeli, da ne bo nihče uspel udreti v notranjost našega doma.

Prednosti, ki jih nudijo protivlomna vhodna vrata

V mestih se v poletnem času, ko so ljudje na dopustu, se velikokrat zgodi, a oropajo kakšno izmed hiš ali kakšno stanovanje. Protivlomna vrata imajo poseben ojačan okvir, ki ga bodo vlomilci le stežka uničili. Izdelan je tako, da preprečuje vlome s posutjem vhodnih vrat. Nato so tu še izredno močni zatiči, ki se sprožijo, ko protivlomna vhodna vrata zaklenemo.

Protivlomna vhodna vrata preprečujejo, da bi iz stanovanja uhajala toplota.

Pri običajnih vratih se pri zaklepanju zaklene le kratek kovinski jeziček, pri protivlomnih vratih pa se zaklene 5 dodatnih točki, ki jim noben nepridiprav ne bo kos. Dobra protivlomna vhodna vrata nudijo tudi odlično zvočno in toplotno izolacijo. Če živimo v mestu je zelo pomembno, da nas vrata branijo pred zunanjim hrupom. To je pomembno, saj nam omogoča mir in tišino.

Poleg tega pa takšna protivlomna vhodna vrata preprečujejo, da bi iz stanovanja uhajala toplota. Ogrevanje je v zimskem času precej drago in če želimo prihraniti, si moramo omisliti dobra protivlomna vhodna vrata.

Kje lahko naročimo protivlomna vhodna vrata?

Dandanes se lahko vrata naroči na resnično različne načine. Ker smo trenutno prisiljeni biti doma, se bomo na lov za novimi protivlomnimi vrati zagotovo odpravili kar na splet. Tam bomo spoznali različne proizvajalce, prebrali pa si bomo tudi ogromno novih informacij, ki jih mogoče še nismo vedeli. To je tudi izjemno velika prednost spleta, saj so informacije vedno zelo lepo predstavljene in vsakdo lahko izve popolnoma vse, kar ga zanima.

Ko bomo našli primernega ponudnika, ga bomo seveda kontaktirali in ga povprašali o ostalih podrobnostih, ki jih iz spleta nismo utegnili razbrati. Pred naročilom bo seveda prodajalec prišel v naš dom in opravil točne meritve, saj morajo biti naročena vrata izredno točna. Le tako bomo z nakupom zadovoljni, saj bomo dobili kvaliteto in kakovost, ki smo jo iskali.

Ali so alu vhodna vrata primerna za naše potrebe?

Posted on 11 maja, 2020 in Razno, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Ali so alu vhodna vrata primerna za naše potrebe?

Vhodna vrata so lahko izdelana iz različnih materialov. Pomembno je, da so dovolj kakovostna, da naš dom branijo pred različnimi vremenskimi pojavi, kot je močan veter, dež ali toča. Vsekakor se dandanes kupci bolj nagibajo k novim materialom, ki nam zagotavljajo boljšo zaščito doma. Poskrbijo namreč, da v naš dom ne uhajata mraz in vročina. Ker je ogrevanje postalo izredno drago, je pomembno, da so vrata izdelana tako, da čim bolje tesnijo. 

Alu vhodna vrata so odličen primer kakovostnih vrat, ki bodo poskrbela tudi za dobro tesnjenje in nam tako zmanjšala mesečne stroške za ogrevanje. Z zmanjšanjem ogrevanja pa bomo poskrbeli tudi za naše okolje, ki je izredno obremenjeno z izpušnimi plini ter pozimi z dimom, ki prihaja iz dimnikov hiš in stanovanjskih blokov. Ker se temperature na zemlji vsako leto višajo, moramo poskrbeti za čim manj onesnaževanja. 

Alu vhodna vrata lahko kombiniramo s steklom

Kot smo že omenili, je glavna prednost alu vhodnih vrat ravno ta, da so neizmerno odporna na vse vremenske pojave. Zato jih lahko imamo nameščena tudi tam kjer nimamo nobenega nadstreška, ki bi jih ščitil pred dežjem ali pred žgočim soncem.

Seveda se pri izdelavi alu vhodna vrata lahko popolnoma prilagodijo našim željam. Veliko kupcev si želi, da so alu vhodna vrata kombinirana s steklom, saj tako pridobijo bolj eleganten in lep videz. Steklo bo imelo tudi funkcijo, da bo v notranjost hiše spustilo zunanjo svetlobo. To je izredno pomembno skozi vse letne čase, saj nam tako ne bo potrebno vedno prižigati luči, ko se bomo odpravljali od doma. 

Aluminijasta vhodna vrata

Različni barvni odtenki za alu vhodna vrata

Ko bomo izbirali barvo naših novih vhodnih aluminijastih vrat, bomo imeli na voljo več možnosti. Dobri proizvajalci nam lahko izdelajo alu vhodna vrata v poljubni barvi. Če želimo imeti vrata v bolj naravnih barvnih odtenkih, se nam bo proizvajalec prilagodil in nam predstavil vsa alu vhodna vrata v rjavih tonih. 

Seveda so nekateri kupci bolj ekstravagantni in si za svoj moderni dom želijo ekscentrična alu vhodna vrata, ki bodo že na daleč poosebljala pozitivno energijo novega doma. Tako si lahko omislimo tudi rumena, modra ali zelena alu vhodna vrata, saj nam jih lahko pobarvajo v odtenek po naših željah. 

Poleg barve je pomembna tudi velikost vrat. Pomembno je vedeti ali želimo imeti enokrilna ali dvokrilna vrata. To je seveda odvisno tudi od velikosti odprtine. Pri manjših odprtinah bodo enokrilna alu vhodna vrata zadostovala.  

 

Pestro ponudbo vhodnih vrat lahko preverite na  https://www.inotherm.si/

Alu vrata

Posted on 20 februarja, 2020 in Razno, Uncategorized, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Alu vrata

Pri izbiri vrat za različne namene gotovo mislimo predvsem na njihove funkcionalne lastnosti oziroma odlike. Seveda se včasih pustimo prepričati lepi vizualni podobi, prav tako ne moremo mimo posebej ugodnih ponudb, kar lahko predstavlja dobro izbiro v primeru, da nimamo kakšnih posebnih zahtev. A še bolj pogosti so primeri, ko moramo izbrati kakovostna vrata, ki bodo svoje delo brezhibno opravila. Verjetno pridejo v tem primeru v poštev prav alu vrata, ki lahko zadostijo različnim zahtevam in potrebam, tudi v kakšni posebni vlogi.

Alu vrata so namreč znana po nekaterih prepričljivih funkcionalnih lastnostih, s katerimi se kosajo s kakšnimi cenejšimi in morda tudi vizualno privlačnejšimi opcijami. Če je treba zagotoviti kakovost, vzdržljivost in nosilnost, so takšna vrata gotovo prava izbira. Pravzaprav včasih niti nimamo veliko izbire, za večja vrata pridejo v poštev le kakovostni in vzdržljivi materiali, to so praviloma kovinska vrata. A prav tako dobro se alu vrata obnesejo v stanovanjskih hišah, tudi če nismo posebej zahtevni pri uporabi – navsezadnje gre za kakovostna in zanesljiva vrata, ki bodo navdušila z brezhibno funkcionalnostjo.

Vsestranska alu vrata za vsako okolje

Vsestranska alu vrata za vsako okolje

Poleg tega moramo odgovoriti na nekatere očitke, ki so jih pogosto deležna alu vrata, predvsem na pomislek, ki se tiče estetske vrednosti. Res je, da kovina nima že v izhodišču pripisane posebne estetske vrednosti, kot to velja za les, kar pa še ne pomeni, da takšna vrata ne bodo privlačna na pogled. Tudi kovino namreč lahko lepo oblikujemo in kombiniramo z različnimi materiali, predvsem pa alu vrata dopolnjuje tudi druga oprema, ki oblikuje čudovit vhod. Na ta način se lahko takšna vrata lepo podajo v vsako okolje. Ne le, da bodo lepa na pogled, dobro se ujamejo z različnimi oblikovalskimi slogi. Tako nam prav alu vrata pogosto ponujajo najboljšo kombinacijo zaželenih lastnosti, ki jih iščemo pri izbiri vhodnih vrat.

Oglejte si ponudbo prestižnih alu vrat mednarodno priznanega slovenskega proizvajalca Pirnar in se dokončno prepričajte, da so prava izbira za vas.

Izdelki iz lesa za vaš dom

Posted on 27 januarja, 2010 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Izdelki iz lesa za vaš dom

Les večin ljudi še vedno vidi kot najbolj naraven in hkrati najbolj topel material, ki ga lahko uporabite v vašem domu. Tako uporabljamo še vedno večino pohištva iz lesa, ne glede na to, da so drugi materiali bolj primerni za obdelavo ali pa je predelava in izdelava iz njih cenejša. Kljub vsemu pa les ni vedno enak lesu, zato je vedno pametna izbira poiskati mizarja, ki stvar naredi za vas. Res je sicer, da so lahko izdelki iz Ikea prodajalne nekoliko cenejši, vendar je ponavadi les, ki ga uporabijo v teh izdelkih nižje kvalitete, ali pač ni pravi les, ampak je narejen izdelek iz t.i. prešanega lesa.

Vsekakor lahko mizar, ki vam izdelek naredi, poskrbi za to, da se bo izdelek najbolje izkazal in pokazal v vašem domu. Vhodna vrata morajo biti narejena iz kvalitetnega lesa, ki bo, med drugim, varoval vaš dom, na drugi strani pa bo predstavil vaše stanovanje ali hišo v pozitivni luči. Enako velja za notranja vrata, ki lahko, če so pravilno izbrana, dajo poseben ton vašemu stanovanju in vašim sobam.

Mizar pa vam lahko vedno naredi izdelke po meri, kar je posebej pomembno za pohištvo, ki se bo tako popolnoma prilegalo vašemu stanovanju. Kuhinje po meri so vedno bolj popularne, saj je ravno v sestavu pohištva v kuhinji pogosto težavva v tem, da tukaj nekaj manjka in je tam nekaj odveč. Kuhinja, ki jo je mizar naredil po vaših merah pa se bo popolnoma prilegala vašim stenam in prostoru, ki ga imate v kuhinji.