Potovanje na Madeiro, cvetoč otok sredi oceana

Posted on 5 aprila, 2013 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Potovanje na Madeiro, cvetoč otok sredi oceana

Potovanje na Madeiro je potovanje v rajski otok, ki se v vsej svoji cvetoči lepoti bohoti v Atlantskem oceanu. Blaga klima, božanska narava, eksotični rastlinski svet in kulinarične specialitete, vse to je Madeira, prava kraljica Atlantika. To je tudi v resnici kraj večne pomladi saj so zahvaljujoč zalivskemu toku in konstantno toplim vetrovom, ki pihajo topel zrak iz juga temperature vedno prijetno tople, zime pa zelo mile. Prav iz tega razloga spada Madeira med najbolj priljubljene počitniške destinacije skozi vse leto in le v času poletnih počitnic in dopustov. Čeprav ima ta otok, ki spada k Portugalski le borih 742 kvadratnih kilometrov površine ponuja veliko zanimivih stvari kot so zgodovinski spomeniki, slikoviti trgi in ulice v prestolnici. Potovanje na Madeiro pa je za marsikoga zanimivo zaradi slikovitih vasi s prelepimi vrtovi, osupljive pokrajine, nenavadnih vulkanskih kraterjev, prekrasnih naravnih plaž in osupljivega razgleda. Na tem otoku se glavne specialitete ponujajo predvsem iz rib, najbolj priljubljena jed je espada, ki je narejena iz črnih školjk, ki jih najdemo le še v japonskih vodah. Nikakor pa ne morete mimo ekspadatov ter ražnjičev iz lovorovih listov in mesa. Značilna jed tega otoka pa je posebna ribja juha, ki pa nikakor ne tekne brez izjemno dobrega vina. Vino iz tega otoka portovec, je poznano po celotnem svetu, ki pa se ne poslužuje poleg jedi temveč ga pijejo kot desert. Prestolnica otoka Madeira je mesto Funšal in se imenuje po rastlini koromač. Potovanje na Madeiro je mogoče z veljavnim osebnim dokumentom.

Apartmaji ob morju vam zagotavljajo počitnice, na katerih se resnično odpočijete

Posted on 28 maja, 2010 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Apartmaji ob morju vam zagotavljajo počitnice, na katerih se resnično odpočijete

Nekoč si bil največji car (bolj carica) če si kupoval v butikih. Velike trgovine (Modna hiša, KVIK 🙂 ) so prodajale eno in isto in nič pametnega. Butične trgovine pa so ponujale manjšo izbiro, vendar le posebej izbrane kose, ki so bili najbolj primerni za prodajo. Butične so sedaj postale tudi turistične agencije. Enako kot butiki tudi te agencije ročno izberejo posamezne destinacije in jih ponudijo svojim strankam. Na takšen način lahko zagotavljajo, da so apartmaji, ki jih oglašujejo kot apartmaji ob morju resnično ob morju, da klima v sobi pomeni klimatsko napravo in ne majhen ventilator in da kuhinja pomeni štedilnik in odlagalna površina in ne majhen plinski kurilnik z eno đezvo.

Biseri Jadrana je turistična agencija ki po Jadranu išče najlepše in najbolj luksuzne apartmaje in vile, v katerih se lahko oddahnejo tako pari, družine z otroci kot tudi velike družbe, željne zabave ob morju. Apartmaji so luksuzno opremljeni, večina s klimatsko napravo, WiFi povezavo, kabelsko, pomembne pa so predvsem podrobnosti, čistoča, kvalitetna oprema, prijetne postelje in še kaj. Agenti Biserov Jadrana so si vsako destinacijo osebno ogledali, se pogovorili z lastniki, odšli na plažo in si ogledali okolico. Na takšen način lahko stojijo za svojimi trditvami in vam tudi svetujejo. Read the rest of this entry »